Kayserililer dikkat: Ehliyet alamayabilirsiniz!

Kayserili ehliyet alacak vatandaşlar veya yenileyecek vatandaşlar bu haber sizi ilgilendiriyor... Ehliyet almak için son dönemde değişiklik getirilse de vatandaşların atlamaması gereken bir konu daha var. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer dikkat: Ehliyet alamayabilirsiniz!

Kayserili vatandaşlar ehliyet almak için yoğunluk oluşturuken kent sokaklarında da sürücü adayı yazılı araçların sıklığı dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra ehliyet yenileyecek vatandaşların da atlamaması gereken bir konu var. 

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 2016 yılında yürürlüğe giren madde ile eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi zorunlu kılındı. Bununla birlikte yeni ehliyet ve değiştirilecek ehliyetin alımında da sağlık raporu istenecek.

Kayserililer dikkat: Ehliyet alamayabilirsiniz!

Ocak 2016 yılında önce düzenlenen eski tip ehliyetlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturuyordu. Bunun üzerine ehliyetleri değştirme süresi 3 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süre ile uzatıdı.

Sürücü belgesi ağır vasıta olanlar 5, diğerleri ise 10 yılda bir yenilemek zorunda ve yenileme anında ise sağlık raporu şart...

Sağlık raporunda düzenleme!

Sağlık raporunda dikkat edilmesi gereken husus ise uyku apnesi sendromunun sorgulanması yasal zorunluluk haline geldi. Buna göre uyku apnesi rahatsızlığına sahip kişiler ehliyet alamayabilir.

Kayserililer dikkat: Ehliyet alamayabilirsiniz!

Uzmanlar uyku apnesine sahip kişilerin araç kullanmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Uyku Apnesi, bireyin uyku sırasında nefesinin bir süre kesilmesi şeklinde tanımlanabilir.