CEO Ertekin'den 'Holding satıldı' iddialarına yanıt!

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin şirketin satılması üzerine çıkan haberlere yanıt verdi. Ertekin medya sektörünü konu alan Kuş Uçuşu dizisini örnek vererek iddiaları kesin bir dille yalanladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

CEO Ertekin'den 'Holding satıldı' iddialarına yanıt!

Bir süredir Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyımlığında yönetilen Erciyes Anadolu Holding'in satış sürecinin başladığı iddiaları basında yer bulmuş ve hızla yayılmıştı. CEO Alpaslan Ertekin bu iddialara yanıt vererek son noktayı koydu.

Türkiye'de mobilya sektörünün öncü firmalarından biri olan Erciyes Anadolu Holding'in satılması ve bu süreçte şirket bünyesinde yer alan İstikbal ve Bellona gibi markaların satılacağını ve bu markaların Doğanlar Mobilya Grubuna satılacağı iddia edildi.

Çıkan haberler üzerine CEO Ertekin, dijital platformda yayınlanan ve medya sektörünü ele alan dizi Kuş Uçuşu'nu örnek göstererek tepkisini koydu.

Kayseri yerel basını ile yaptığı iftarda mobilya şirketlerinin satıldığı sorusuna verdiği yanıtı anımsatan Ertekin, ''1 Nisan’da Kayseri yerel medyamız ile iftar yapmıştık. Orada Kayseri Gazeteciler Cemiyeti başkanımızdan sonra ev sahibi olarak yaptığım selamlama konuşmasında spesifik olarak mobilya şirketlerimizin satış süreci sorulmuştu. “Bir şirketin satılabilmesi için önce ihaleye çıkması gerekir. Arkasından ihale ve açık arttırması yapılır. İhaleye çıkan firmalarımızı basın bültenleri ile hem TMSF hem biz duyuruyoruz. Hem TMSF’nin hem bizim web sitelerimizde duyuruyoruz. Spesifik olarak sorduğunuz mobilya şirketlerimizin basın bülteni geldi mi, haberi yapıldı mı, ilanları web sitelerinde çıktı mı? Hayır. Yani daha ihaleye bile çıkmamış bir şirket nasıl satılmış olabilir. Ama bakıyorum aynı arkadaş oturduğu yerden bu şirketleri son 10 günde 3 farklı kişi ve gruba sattı. İhale ile ilgili TMSF’nin resmi sitesinden, bizim basın bültenlerimizden yani bizden duymadığınız her şey dedikodudu' demiştim.'' dedi.

Ertekin, son kez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda resmi açıklamalar dışındaki her şeyin dedikodu olduğunu vurguladı.

TMSF kayyımlığında yönetilen tüm şirketlerin şeffaf şekilde ihale ile satılacağını ifade eden Ertekin şunları kaydetti: ''Şimdi yine aynı arkadaşlar, ihaleye bile çıkmamış, ne zaman ihaleye çıkacağı daha TMSF fon kurulunda tespit edimemiş mobilya şirketlerimizi yine birilerine satmış üstelik de “CEO Alpaslan Baki Ertekin bizden duymadığınız her şey dedikodudur demişti” ifademe de yer vererek haberleştirmiş. Ulusal medyada bu haberi görmüş, üstelik onlar da benim “resmi kanallardan duymadığınız her şey dedikodudur” ifademe yer vermiş. Ne diyebilirim ki son bir kez buradan da yazayım: TMSF kayyumluğunda yönetilen tüm şirketler, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yönetildikleri kadar şeffaf bir şekilde şeffaf ihalelerle satılacaklardır. İhalelerle ilgili süreçler basın bültenleri, haberler ve web sitelerinde duyurularak ilgili her kesimin duyması sağlanacaktır. Resmi açıklamalar dışındaki her şey dedikodudur.''