Kayserililer şikâyet ede ede evine geri döndü!

Son günlerde tüm Türkiye'yi etkisi altına alan çöl tozları dün akşam itibariyle Kayseri'de de etkisini gösteriyor. Kayseri'de bugün dışarı çıkanlar pek çok şikâyette bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer şikâyet ede ede evine geri döndü!

Yaklaşık 1 hafta boyunca ülkeyi etkisi altına alan çöl tozları dün akşam itibariyle Kayseri’de de etkisini göstermeye başladı. Kentte bugün çeşitli nedenlerle dışarı çıkan vatandaşlar pek çok şikâyetle evlerine geri döndü.

Afrika ve Arabistan çöllerinden taşınan toz ülkemize giriş yaptı. Hava kalitesini etkileyen bu durumla ilgili uzmanlar uyarıyor.
Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıklarına dikkat çeken uzmanlar bu hastalıkları bulunanların özellikle dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor. 

Bir süredir Türkiye’de kol gezen çöl tozlarının bugün Kayseri’ye gelmesiyle dışarı çıkan Kayserililer şikâyet ede ede evlerine geri döndü. 

Vatandaşların çöl tozları sebebiyle hissettiği şikâyetleri şu şekilde sıralayabiliriz,

Derin nefes alamama,
Uyku hali,
Sıkıntı basması,
Sıcak basması,
Ağız içinde kaşıntı ve kuruluk,
Boğazda ağırlık,
Ağızda toprak tadı,
Gözde yanma hissi,
Boğazda yanma hissi,
Yorgunluk hissi,
Ciltte yanma hissi.

Bütün bu rahatsızlarla birlikte uzmanlar maske kullanılmasının önemine yeniden dikkat çekerken, zorunlu durumlar dışında dışarı çıkılmamasını öneriyor.

Rahatsızlıkların biri ya da birkaçının yaşandığı pek çok Kayserili de evine şikâyet ede ede geri dönüyor.