Kayserili mirasçılar dikkat!

Kayserili mirasçı vatandaşlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşanırken düzenleme hisseli tapu sahiplerine oh dedirtecek gibi duruyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili mirasçılar dikkat!

Kayserili mirasçı vatandaşlar tapu satışı için daha hızlı çözüme kavuştu. Kardeşler arasında paylaşılacak mirasda yeni gelişme yaşandı.

Aile büyüklerinden kalan mirasa dair hisseli tapu sahiplerinin işi daha kolay çözülecek. Hisseli tapuların devri için hissedarların ortak karar alarak hissedarların birlikte tapu işlemlerini geçkeleştirmesi yeterli olacak. Bununla birlikte taşınmazların tapuda devri de hızlanmış olacak.

Kayserili mirasçılar dikkat!

Öte yandan kardeşler arasında anlaşma yazılı ve karşılıklı imzalı şekilde geçerli olacak. Ayrıca noter onaylı sözleşmeye ihtiyaç duyulmayacak.

Kayserili mirasçılar dikkat!

Hisseli tapu alırken belirli prosedürlerin sırayla gerçekleşmesi önem arz ediyor. Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerindeki sıra sınırlarının belirlenmesi ve parsellerin tespit edilmesi gerekiyor.

Kayserili mirasçılar dikkat!

Miras kalan bir taşınmazın kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Bu noktada hissedarların ortak karar alması gerekecek.

Hissedarlar tapuda devir işlemleri için hazır bulunmları gerekirken avukata vekalet de verilebilir.