Kayserili kara kara düşünüyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonu düşürmek için gerçekleştirdiği hamleler Kayseriliyi de kara kara düşünüyor. Özellikle kredi kartı kullanıcıları ise borçlarını toparlamaya çalışıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili kara kara düşünüyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kemer sıkma politikaları devam ediyor. Kedi kartı kullanan Kayserililer de kara kara düşünüyor. Çünkü kredi kartında yapılan düzenlemele; asgari tutar, taksit kaldırma gibi değişiklikler vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Türkiye'de her sektöre yüklü oranda zam geldi. Akaryakıt, tekstil ve gıda gibi sektörler başta olmak üzere artan fiyatlar vatandaşın belini büktü. Asgari ödeme tutarının yüzde 40'ının altında ödeme yapanlar ve kredi kartı borcunu kapatamayan vatandaşlar kara kara düşünüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise enflasyonu düşürme pollitikaları kapsamında başta kamuda tasarruf olmak üzere ülkenin kemerini sıkmaya devam ediyor.

Kayserili kara kara düşünüyor!

Ekonomik zorluklar ve fahiş fiyatlar nedeniyle alışveriş yaparken kredi kartına yönelen vatandaşları politikalar kapsamında zor bir dönem bekliyor. Buna göre, kredi çekme vade ve tutarları düşürülürken artan faizler ile çekilen kredinin geri ödemesi iki katına çıkıyor.

Örneğin, 50 bin lira kredi çekecek vatandaşın yaklaşık 100 bin lira civarında faiz ödemesi gerekiyor.

Öte yandan, kredi kartı ile yapılan alışverişlerde vade farksız taksitlendirme seçeneği kaldırılırken sağlık ve teknoloji gibi sektörlerde taksit seçeneği olabiliyor. Asgari tutar ücretinde de 100 bin liralık borcun asgarisi 40 bin lira şeklinde düzenlendi.

Ekonomistler ise kredi kartı kullanıcılarının asgari ödeme tutarının en az yüzde 40'ını ödemesini tavsiye ediiyor.