KAYSERİ DÖVİZ ZENGİNİ

Kayseri, bankalarda döviz mevduat miktarı Türk lirası mevduat miktarından fazla olan 8 ilden biri oldu.

KAYSERİ DÖVİZ ZENGİNİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) elde edilen son bilgilerde, Kayseri’nin bankalarda bulundurduğu döviz mevduatlarındaki tutarın, Türk lirası mevduatlarındaki tutara kıyasla daha fazla olduğu dikkatleri çekerken, Kayseri’nin bu durumda olan aralarında İstanbul, Yozgat, Kilis gibi illerin yer aldığı toplam 8 ilden biri olduğu ortaya çıktı.
 
DÖVİZ MİKTARI TL’DEN 174 MİLYON LİRA FAZLA
 
BDDK’dan edinilen 2018 yılı ikinci çeyrek yerli özel kategorideki TL ve DTH bilgilerinde Kayseri, bankalardaki mevduatlarında döviz miktarının Türk lirasında ortalama 174 milyon lira daha fazla bulunduğu ortaya çıktı. Buna göre Kayseri’de TL cinsinden toplam mevduat miktarı 1 milyar 317 milyon 641 bin lira olurken, döviz tevdiat hesabındaki mevduat miktarının ise 1 milyar 491 milyon 385 bin lira olduğu kayıtlara geçti.
 
Söz konusu durumun Türkiye’de Iğdır, İstanbul, Kırşehir, Kilis, Nevşehir, Şırnak ve Yozgat’ta da olduğu dikkatleri çekiyor.
 
KAYSERİ’DE KİRALARIN DA DÖVİZ KARŞILIĞI OLDUĞU BİLİNİYOR
 
Kayseri’de karşılaşılan bankalardaki tablonun, Kayseri’deki konut ve dükkan kiralamalarında da yaşandığı biliniyor. Kayseri’de son zaman kısmen azalmakla birlikte hala konut ve dükkanların döviz ile kiralandığı görülüyor. Bu durumdan vatandaşlar şikayetçi olurken, zaman zaman sosyal medya ve basında da tartışma konusu oluyor. HABER: KAAN AKBAŞ