Kayserililer 40 Gün Dışarı Çıkamayacak

Türkiye'nin hava durumu tahminlerini paylaşan hava forum sitesi, bu hafta sonu için dikkat çekici bir uyarıda bulundu. Sitenin uyarısından sonra Kayserililer 40 gün dışarı çıkamayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililer 40 Gün Dışarı Çıkamayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika üzerinden gelen toz bulutlarının ardından hava durumu tahminlerini paylaşan hava forum sitesi, bu hafta sonu için dikkat çekici bir uyarıda bulundu. Sitenin uyarısından sonra Kayserililer 40 gün dışarı çıkamayacak.

İç kesimlerde 40 gün sürecek

İç kesimlerde yaşanması beklenen kırkikindi yağmurlarının ilk etapta 40 gün süreceği ifade edilirken, aynı zamanda dolu gibi hava olaylarında yaşanabilmesi nedeniyle, Kayserililer 40 gün dışarı çıkamayabilir. 

Meteoroloji uzmanları, iç kesimlerde görülecek olan bu ani yağışların etkisinin özellikle ikindi saatlerinde hissedileceğine dikkat çekiyor. Yağışların şiddetinin dolu gibi ani hadiselerle birlikte artması beklenirken, vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor. 

‘Hafta sonu başlıyor’

Hava forum sitesinin paylaşımında şu ifadeler yer alıyor; ‘İlk etapta 40 gün sürecek olan kırkikindi yağmurları bu hafta sonu başlıyor. Denizden uzak, iç kesimlerde ikindi vaktinde yerel ani sağanak yağmur, dolu gibi hadiseler gözlemleyeceğiz. Tüm belediyeler rögar ve mazgal temizliklerini yapmalı, kurakta bunlar tıkanmıştır. Dikkat!’
Öte yandan, belediyelerin rögar ve mazgalların temizliğini yapmaları gerektiği belirtiliyor. Bu tür altyapıların tıkanma riski taşıdığına dikkat çekildi.