Kayserili dev zincir market ardında binlerce mağdur bıraktı!

Kayseri'de kurularak Ankara ve İstanbul'da da faaliyet gösteren zincir market, mahkemeden çıkan kararla iflas ettiğini resmen duyurmuş oldu. Dev zincir market ardında binlerce de çalışanını mağdur bıraktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili dev zincir market ardında binlerce mağdur bıraktı!

38 yıl Kayseri’de kurulan dev zincir market yaklaşık 4 yıl önce kentte tüm şubelerini kapatmıştı. İstanbul ve Ankara’da şubeleri bulunan Kayserili marketten kötü haber geldi. İflas bayrağını çeken market ardında binlerce mağdur bıraktı.

İstanbul ve Ankara’da da tutunamadı!

Kayseri’de 3 yıl önce tüm şubelerini kapatan Beğendik Marketleri ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Beğendik Marketleri İstanbul ve Ankara’da da şubelerini kapatıyor.

Özellikle bir dönem Kayserililerin en popüler marketi haline gelen Beğendik Marketleri iflas listesine adını yazdıran şirketler arasında yer aldı. 38 yıl önce faaliyet gösteren zincir market 1986 yılında Kayseri’de kurulmuş, Türkiye’de perakende sektörüne yön veriyordu. 1990 yılında Ankara Kocatepe’de mağazasını açan Beğendik Marketleri bu hamlesiyle büyük ivme kazanmıştı. Çok sayıda personelin de ücretlerini alamadığı Beğendik, 2000’li yılların başında Alman Metro’dan satın aldığı Real’in de iflas etmesine neden olmuştu.
Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında alınan iflas kararıyla Beğendik Marketleri’nin kurtarılamayacağı resmen ilan edilmiş oldu.

Binlerce çalışan hukuk mücadelesi veriyor!

Bu son iflas ilanıyla acı tablo ortaya çıktı. 3 ilde pek çok şubesi bulunan Beğendik Marketleri bünyesinde çalışan binlerce çalışanın hukuk mücadelesinin sürdüğü öğrenildi. Marketin iflasının ardından yüzlerce dosyanın kapamadığı, işten çıkarılan işçilerin tazminatını alamadığı öne sürülüyor.

Real market çalışanları çok sayıda eylem yaptı!

Real Hipermarketlerde çalışan işçiler işsiz kaldı, kıdem tazminatları ödenmedi. İşçiler zaman zaman seslerini duyurmak ve haklarını için ülkenin dört bir tarafında eylem yaptı, Metro ve Beğendik mağazaları önünde direndi. 

Market zincirinin 6’sı İstanbul’da, 4’ü Ankara’da, 1’er tane İzmit, Konya ve Antalya’da olmak üzere toplam 12 mağazası bulunuyordu. Real Hipermarketler mağazalarında çalışan personel sayısı ise 1.720’ydi.

Çok tedarikçinin mağdur olmasına neden olan bu durum Türk perakende sektöründe ciddi bir boşluk oluşturdu.