Boykot sonrası flaş karar!

Geçtiğimiz günlerde fahiş fiyatlarla mücadele için kafe ve restoranlara boykot yapılmıştı. Boykot sonrası flaş karar verildi. Bakanlık çalışmalara başlıyor. Tüketicinin yüzü gülecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Boykot sonrası flaş karar!

Geçtiğimiz hafta sonu Tüm Türkiye’de kafe ve restoranların fahiş fiyat uygulamasına karşı vatandaşlar boykot yapmıştı.  Boykot sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine fiyat yazılması uygulaması gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ticaret Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili harekete geçtiğinin sinyalini verdi.

Boykot sonrası flaş karar!

Erdoğan ambalaj üzerine fiyat uygulaması için ‘ambalaj üzerine fiyatların yazılması da düşünülebilir’ dedi. Ticaret Bakanlığı'nın konu üzerinde çalışmaya başladığı söyleniyor. Bakanlık üretici, toptancı ve perakendecilerle bir çalışma yapıyor. Ambalaj üzerine fiyat etiketi üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek. Bu komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması öngörülüyor.

Ekonomim’in haberine göre ambalajda yer alacak fiyat ‘tavsiye fiyatı’ olarak ortak karar ile belirlenecek. Üretici, toptancı, perakendeci ürünün üzerine maliyet ve kârı ekleyerek bir fiyat çıkarılacak. Bu fiyat Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak ve onayı alınacak. Belirlenen fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak. Böylece, etiket değişimi tüketiciler tarafından daha kolay takip edilebilecek.

Bu uygulama ile ürünlerin üzerinde yer alan fiyat ile satışa sunulan fiyat arasındaki farkın tüketici tarafından fark edilip stokçuluğun engellenmesi öngörülüyor.