İŞSİZLİK CANINA TAK ETTİ, ÇATIYA ÇIKARDI

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bir iş merkezinin çatısına çıkan işsiz ve borçlu olan vatandaş, intihar girişiminde bulunarak vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın gelmesini istedi.

İŞSİZLİK CANINA TAK ETTİ, ÇATIYA ÇIKARDI

İşsiz ve borçlu vatandaş, dakikalarca derdini anlatarak “İşsizim, borcum var. Kimse yardımcı olmadı. Garibanın bu dünyada yeri yok. Yazıklar olsun” diyerek bağırdı.
 
İşsiz ve borcu olan Mesut Y. (44), şehir merkezindeki bir iş yerinin çatısına çıkarak vatandaşlara ve il yöneticilerine sesini duyurmaya çalıştı. Burada dakikalarca derdini anlatan, kimsenin kendisine yardımcı olmadığını, sahip çıkmadığını söyleyen vatandaş, cüzdanını çıkarıp attı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gelmesini isteyen vatandaş; “Bir garibana sahip çıkamadınız. İşsizim, parasızım, borcum var. Ekmek param yok. Ne yapayım banka mı soyayım, cinayet mi işleyeyim, PKK gibi mi olayım. Bu kanımızda yok. Nerde devlet? Yazıklar olsun valiye, belediye başkanına, kaymakamlıklara, iş bulma kurumuna. Garibanın dünyada yeri yok” dedi.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ KULULAR GELDİ, İNDİRDİ
 
Çatıda intihar girişiminde bulunan vatandaş, veli ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı istediyse de gelen olmadı. Olay yerine İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular geldi. Çatıya çıkan Kulular, ikna etmeye çalışırken, intihar girişiminde bulunan vatandaş, İl Emniyet Müdürü Kulular’a: “Müdürüm gelme. Yaklaşma. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı gelsin. Yoksa atacağım kendimi” diyerek uzaklaşmasını istedi. İkna olmayan vatandaşa bu esnada geri taraftan yaklaşan emniyet görevlileri, vatandaşı kıskıvrak yakalayarak bulunduğu yerden uzaklaştırdı. Olay yerinde her türlü güvenlik önlemi alınırken, itfaiye ve ambulans da hazır bulundu.
 
VATANDAŞ EMNİYET MÜDÜRÜ İLE VALİLİĞE GEÇTİ
 
Kıskıvrak yakalanan vatandaş, İl Emniyet Müdürü Kulular ile beraber valiliğe geçti. Vatandaş: “Yazıklar olsun. Valiye de söyleyeceğim. Kimseden korkmuyorum” diye bağırdı. Vatandaşlar ise ellerinde telefonlar ile olayı görüntüledi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ