EN BÜYÜK HARCAMA KONUT VE KİRAYA

Kayseri ve Kayseri ile birlikte Sivas ve Yozgat'ı da içeren TR72 bölgesinde en fazla harcama yapılan alanın konut ve kira olduğu ortaya çıktı.

EN BÜYÜK HARCAMA KONUT VE KİRAYA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen son bilgilere göre hane halkı harcamalarının türlerine göre dağılımda Kayseri ile birlikte Sivas ve Yozgat illerinde de en fazla harcama yapılan alan konut ve konut kirası oldu. Konut ve kirası harcamasını sırası ile gıda ve alkolsüz içecekleri ile ulaşım takip etti.
 
HANE HALKI KAZANCININ 4’TE 1’İNİ KONUTA VE KİRASINA HARCADI
 
Kayseri ve Sivas ile Yozgat’ta hanehalkı bütçesinin 4’te 1’ini konuta ve konut kirasına harcadı. Buna göre Kayseri ve diğer iki ildeki hane halkı konut ve konut kirası harcaması oranı yüzde 24,4 olurken, söz konusu aralarında Kayseri’nin de bulunduğu şehirlerin konut ve konut kira harcama oranı neredeyse Türkiye ortalaması ile aynı oldu. Türkiye’deki hane halkı konut ve konut kirası harcama oranı da yüzde 24,7 şeklinde gerçekleşti. 
 
EN AZ HARCAMA SAĞLIK VE EĞİTİME
 
Türkiye’de olduğu gibi Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta da hane halkı harcamalarının en az olduğu alan sağlık ve eğitim oldu. Buna göre Kayseri, Sivas ve Yozgat’ı içeren bölgede hane halkı harcamalarında yüzde 1,9’luk oran sağlık harcamalarının olurken, yüzde 2,2’lik oran da eğitime ayrıldı.
 
SİGARA İLE ALKOLLÜ İÇKİLERE AYRILAN ORAN EĞİTİM VE SAĞLIĞI DE GERİDE BIRAKTI
 
Kayseri ile beraber Sivas ve Yozgat’ta alkollü içkiler ile sigara-tütüne ayrılan hane halkı harcaması oranının ise sağlık ve eğitim harcamalarından fazla olduğu dikkatleri çekti. Buna göre sağlık ve eğitim harcamaları söz konusu illerde yüzde 1,9 ile yüzde 2,2 aralığında seyrederken, alkollü içkiler ile sigara-tütüne ayrılan oran ise yüzde 4,9 olarak gerçekleşti. Benzer tablo yurt genelinde de görüldü. HABER: KAAN AKBAŞ