Kayseri'de KAAN'dan sonra sıra Altay'da!

Kayseri'de üretim noktasında büyük destek sağlanan Milli Muharip Uçağı KAAN'dan sonra Altay için de kollar sıvandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de KAAN'dan sonra sıra Altay'da!

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ‘Türkiye’de üretilmeyen ne yapabiliriz?’ sorusuyla yola çıkarak yerli üretim zincirleri oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Büyüksimitci Altay tankının zırh üretimi için sözleşmelerin imzalandığını söyledi.

Kayseri'de KAAN'dan sonra sıra Altay'da!

Kayseri’de bir TV programına katılan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentte ve Türkiye’de yerli üretimi destekleyecek hamlelerde bulunmak için çaba harcadıklarını belirten Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası öncülüğünde yapılan çalışmaları aktardı.

Altay'ın zırhları Kayseri'de üretiliyor!

Milli Muharip Uçağı KAAN ve Altay tankının parçalarının Kayseri’de üretildiğini dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ‘Kayseri'de bizim ve Ticaret Odası'nın öncülüğünde yaptığımız çalışmalar var. Ana düşüncemiz; 'Türkiye'de üretilmeyen neyi üretiriz'? KİM Teknoloji çok şükür Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın resmi tedarikçilerinden. KAAN'ın Türkiye'de üretilmeyen çok özel bir fren sistemi var, onlar yapılacak. Milli tank projemiz Altay'ın zırhları ile ilgili şuanda sözleşmeler imzalandı, inşallah onların da üretimine başladık’ dedi.

 

Altay Tankı hakkında!

Altay tankı adını Kurtuluş Savaşı’nda 5. Süvari Kolordusu’nu komuta eden Fahrettin Altay’dan alıyor. Altay Ana Muharebe Tankı Üretim Programı, 9 Kasım 2018 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı ve BMC arasında imzalanan seri üretim sözleşmesiyle başladı.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Altay Tankı’nda yüzde 100 yerlilik hedefi var. BMC, yerli motor Batu’da test aşamasına geçtiği için TSK’ya teslim edilen iki Altay’da Güney Kore motoru kullanılmış.

100 tankın teslim sürecinde yerli motorun da test aşamasını tamamlayacağı belirtilirken, ilk 100 Altay tankından sonrakilerde yerli motor Batu’nun kullanılacağı kaydediliyor.