En çok iflas eden iller belli oldu – Kayserili şirketler ne durumda?

Son zamanlarda Türkiye'nin çeşitli illerinden iflas haberleri artarak gelmeye devam ediyor. Peki Kayseri ne durumda, ilk 5'te hangi iller var? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

En çok iflas eden iller belli oldu – Kayserili şirketler ne durumda?

Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, artan döviz kurları derken 81 ilden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de en çok iflasın yaşandığı iller belli oldu. Peki Kayseri ne durumda? İşte detaylar…

81 il arasında ilk 5’te bulunan iller görenleri şaşırttı. En çok iflas haberinin geldiği 5. il Konya olarak belirlendi. Konya tarım, gıda, tekstil, otomotiv, metal eşya gibi pek çok sektörde üretim yapan bir şehir olarak biliniyor. Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Konya Organize Sanayi Bölgesi üretim şehri olarak da tanımlanıyor. 

Listenin 4. sırasında yine üretimin yoğun gerçekleştirildiği Kocaeli bulunuyor. Kocaeli’yi takip eden il olarak ise listenin 3. sırasında İzmir yer alıyor. İzmir, Türkiye’nin önemli sanayi ve üretim merkezlerinden biri olarak bilinirken, Türkiye’nin en büyük fuar ve sergi merkezlerine de ev sahipliği yapan, şehri üretim ve ticaret merkezi haline getiren bir şehirdir.

Son günlerde en çok iflas haberlerinin geldiği 2. il ise Bursa oldu. Bursa, Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biridir. Ancak, son yıllarda ekonomik durgunluk, artan maliyetler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve pandemi gibi faktörler nedeniyle birçok işletme iflas etme riskiyle karşı karşıya kalmıştır.

İstanbul bunda da zirvede!

Listenin birinci sırasında üretimin ve nüfusun en fazla olduğu megaşehir İstanbul yer alıyor. İstanbul’da çok sayıda işletmenin iflas etmesinin birkaç nedeni olarak ise yüksek rekabet, ekonomik belirsizlikler, yüksek kira ve işletme maliyetleri, nakit akışı sorunları, haksız rekabet ve tüketici taleplerine uyum sağlayamama gibi faktörler sıralanıyor. Ayrıca pandemi gibi olağanüstü durumlar da işletmelerin iflas etmesine neden olabilir. Bu nedenler bir araya geldiğinde İstanbul’da işletmelerin iflas etme olasılığı daha yüksek olabilir.

Son zamanlarda Kayseri’de de pek çok şirket konkordato talep ederek iflasını ilan ediyor. Kayseri’de pandemi sonrası şirketler zor zamanlar yaşadı. Toparlanmada sıkıntılar yaşayan şirketlerin pek çoğu zor da olsa sıkıntılı günleri geride bırakırken bir kısmı ise iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.