Koramaz Vadisi ile Kayseri mutfağı buluşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'nde yer alan doğa ve tarih harikası Koramaz Vadisi'ne Kayseri mutfağını içeren yeme-içme mekânı açılması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Koramaz Vadisi ile Kayseri mutfağı buluşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Koramaz Vadisi’ni turizme kazandırma çalışmaları kapsamında Kayseri’nin zengin gastronomi kültürünü konuklara yansıtacak yeme-içme mekânı yapılması konusunda kolları sıvadı. Büyükkılıç, Koramaz Vadisi’ne ilişkin bilgiler vererek, burada bir yeme-içme mekânının kurulacağını ifade etti.

KORAMAZ VADİSİ’NDEKİ EKSİKLİK GİDERİLİYOR

Söz konusu yeme-içme mekânı ile Kayseri’nin gastronomi kültürünün tanıtılmasının, konukların ihtiyaçlarının karşılanmasının ve istihdamın oluşturulmasının amaçlandığını belirten Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi: “Malumunuz Koramaz Vadimiz UNESCO’nun geçici miras listesine girmiş olan, kalıcı olması için çaba gösterdiğimiz bir bölge. Bu vadimizde en büyük eksiklik olan yeme-içme mekânı ile ilgili olan çalışma da talimatımızla hayata geçiriliyor. İnşallah buraya gelen misafirlerimizin hem yerel ürünlerle kahvaltı yapmaları hem de yeme-içme mekânlarından ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak ve bu bölge insanlarına da istihdam oluşturmak amacıyla bir çalışma yapıyoruz. Bölgemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

>>Kurumsal Haber