Hobi Bahçelerini Kazananlar Şimdi Ne Yapacak?

Kayserili vatandaşların yakın takibinde olduğu 'Hobi Bahçesi' kuraları açıklandı. Peki, kurada kullanım hakkı kazanan vatandaşlar şimdi ne yapacak? Hangi işlemlerin yapılması gerekiyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hobi Bahçelerini Kazananlar Şimdi Ne Yapacak?

Kayserili vatandaşların merakla beklenen hobi bahçesi kuraları açıklandı. 22 bin 647 vatandaşın merakla beklediği o haber Kayseri Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından duyuruldu. Peki, kurada kullanım hakkı kazanan vatandaşlar şimdi hangi işlemleri yapacak?

Hobi Bahçelerini Kazananlar Şimdi Ne Yapacak?

Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarına ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak için kente kazandırılan hobi bahçelerinde kura çekimi, gerçekleştirildi. Hobi bahçesi için kuraya hak kazanan vatandaşlar, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Basketbol Sahası’nda kura çekimine katıldı. Büyük salonda, dev ekranda, noter tarafından dijital olarak çekilen kurayı izlemek isteyen vatandaşlar, kura çekimini yerinden takip etti. Kura çekimi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanırken, çekilişleri heyecanla takip eden ve kura kendisine çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Hobi Bahçelerini Kazananlar Şimdi Ne Yapacak?

Peki, Şimdi Ne Yapacaklar?

Kurayı kazanan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken işlemlerin nasıl devam edeceğini merak ediyor.

Eğer yeni yapılan veya boş olan Hobi Bahçesi kurada size çıktıysa bugünden itibaren bahçenize yerleşebileceksiniz.

İkamet ettiğiniz hobi bahçesi kurada size çıkmadıysa Kasım ayına kadar oturumu devam ettirebiliyorsunuz. Edindiğimiz bilgilere göre ekim- dikim işlemleri yapıldığı için Başkan Büyükkılıç Kasım ayına kadar kullanım izni verdi.

Kazandığınız bahçede ikamet eden biri var ise o kişinin çıkmasını beklemeniz gerekiyor. Bu süre de Kasım ayına kadar sürecek. Kasım ayında Hobi bahçenize girebileceksiniz.

Hobi Bahçelerini Kazananlar Şimdi Ne Yapacak?

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, kurada çıkanlar haricinde hiç kimse hobi bahçesini kullanamayacaktır. Burada alınan önlem; ‘Hobi bahçesine girişler dijital kişiye tanımlı ve resimli kartlarla sağlanacak ve hobi bahçelerinde düzenli denetimler yapılacaktır. Hobi bahçesi kullanım şartları aksi durum tespitinde kurala uymayan hak sahibinin bahçe kullanım hakkı iptal edilecektir’ ifade edildi.