Kayseri Şeker'den Milyarlık Satış!

Kayseri Şeker Fabrikası yatırımcılarını sevindiren haber geldi. Kayseri Şeker'den yapılan milyarlık satış sonrası hisse fiyatları tavan yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şeker'den Milyarlık Satış!

18 Mayıs 2023’te borsada işlem görmeye başlayan Kayseri Şeker’in halka arzı, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kayseri Şeker’den yapılan milyarlık satış sonrası hisse fiyatları tavan yaptı.

Kayseri Şeker Fabrikası, halka arzın ardından yaptığı yükselişin ardından KAYSE hisse bir süredir düşüş  trendi içerisinde devam ediyordu. Şirketten gelen yeni haber hissedeki trendi tersine çevirdi. Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP) üzerinden geçilen haberden sonra hissesi tavan fiyatları gördü.

Kayseri Şeker'den Milyarlık Satış!

Kayseri Şeker Fabrikası’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu tarafından aktardığı haberde, İstanbul’da ismi paylaşılmayan bir müşteri ile 3 milyar 456 milyon 220 bin TL’lik şeker satış sözleşmesi imzalandığını ifade etti. Bu rakama KDV’nin de dahil olduğu açıklandı.

Açıklanan bu satış işleminden sonra KAP’ta 30 TL’den işlem gören KAYSE hissesi tavan fiyata yükseldi. 33,30 TL ile tavan olan ve günü bu seviyede tamamlayan hisse yatırımcıların yüzünü güldürdü.

Hisse analizlerine göre 2023 yılında halka arz olan Kayseri Şeker Fabrikası 6 aylık zaman dilimiz dikkate alındığında zararda olarak gözlemlendi. Kasım ayından bugüne düşüşte olan KAYSE’nin dün yaptığı yükseliş ile zararı kırması hedefleniyor.