Kayseri 'de 15 Temmuz Şehitler anıtı açıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı, düzenlenen törenle açıldı.

Kayseri 'de 15 Temmuz Şehitler anıtı açıldı

ERÜ tarafından yapımı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı açılış törenine, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Başsavcı Abdulkadir Akın, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, daire müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

'BU MİLLET HAİNLERİ UNUTMAYACAK '

15 Temmuz 'un gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Vali Şehmus Günaydın, "Hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Bu cennet vatanın tapusunu aldığımız Miryakefelon Savaşı 'ndan bu yana milletimiz bir çok kez saldırıya uğradı. Ama, milletimizin kahraman evlatları bütün saldırıları engelledi ve gereken cevabı da verdi. 15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimi çok farklıydı. Milletimizin, devletimizi savunmak için kendisine emanet edilen silahları milletimize doğrultan hainleri gördü. Bu millet bu hainleri asla unutmayacak. Bu günü gelecek nesillere anlatmak bizim boynumuzun borcu. Gelecek nesillere anlatacağız ki, neler yaşadığımızı iyi bilsin, anlasın ve ona göre tedbirini alsın" şeklinde konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZ MİLLİ İRADESİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR '

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, 15 Temmuz 'u, Türkiye Cumhuriyeti 'nin darbeler ve darbe teşebbüsleri makus tarihinin kırıldığı en önemli gün olarak nitelendirerek, "Tarih boyunca nice zorlukları aşan aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın önderliğinde, tüm dünyaya önemli bir mesaj vermiştir. Vatandaşlarımız, büyük bir inançla tankın, topun tüfeğin karşısında elinde Türk Bayrağıyla göğsünde iman ve ruhunda şehadet aşkıyla korkmadan çıkmış.  Milli iradesine, hürriyetine, istikbaline ve istiklaline sahip çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi Allah 'ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesareti ile bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direniş olmuştur. Milletimizin birliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden FETÖ/PDY, PKK adı ne olursa hiç bir terör örgütü asla menfur emellerine ulaşamayacaktır. Bizleri büyük Türkiye hedefinden asla alıkoyamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.