Aksaray'da tamamen ücretsiz oldu – Kayserililer de heyecanla bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde Aksaray'da tamamen ücretsiz bir uygulamaya geçildi. Vatandaşlar heyecanla karşılanan uygulamanın Kayseri'de de hayata geçirilmesini talep ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Aksaray'da tamamen ücretsiz oldu – Kayserililer de heyecanla bekliyor!

Aksaray’da geçtiğimiz günlerde emeklilere bir uygulama daha ücretsiz oldu. Kayserililer burada heyecanla karşılanan uygulamanın Kayseri’de de yapılmasını istiyor.

Geçim sıkıntısı ile zor günler geçiren emeklilere pek çok destek verilirken, Aksaray’da da emeklilere kuaför salonu bedava tıraş hizmeti için düğmeye bastı.

Memur SGK ve Bağ Kur emeklilerine Ocak ayında eşit oranda yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Ancak oran eşit olsa da zaten düşük aylık alan SGK ve Bağ Kur emeklileri için değişen bir şey olmadı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıksa da bu oran açlık sınırının altında kaldı. Emekliler Temmuz ayında yapılacak zam ve refah payı eklemesine gözlerini dikmiş beklerken, 2024 emekliler yılı kapsamında devreye alınan sosyal yardımlar da bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Devlet tarafından ise bayram ikramiyeleri düşük kalan emeklilere uygulanacak destek paketi uygulaması geldi. Bu paket içinde maaş dışında geliri ve mülkü olmayan emekliler için elektrik, doğal gaz, su faturaları desteği, verilecek emekli kartları üzerinden gıda faturası desteği olduğu belirtildi.

31 Mart yerel seçimleri sırasında pek çok belediye başkan adayı da emeklilere destek projelerini açıklamıştı. Kazanan başkanlar yeni dönem ile birlikte vaatlerini yerine getirmeye başladı. 

Bu kapsamda Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de emeklilere kuaför salonunda ücretsiz tıraş desteğinin başladığını duyurdu.
Alınan kararla birlikte Aksaray Belediyesi’ne dinlenme evi bahçesinde hizmet veren kuaför salonunun kapıları emekli vatandaşlara sonuna kadar açıldı. İsteyen emekliler bu salonlara geldiklerinde tıraş başta olmak üzere tüm kuaför hizmetlerini bedava alabilecek.

Aksaray ilinde yaşanan bu gelişme Kayseri’de yaşayan emekliler tarafından da heyecanla karşılanırken, kentte böyle bir hizmetin hayata geçirilmesi gerektiği dile getiriliyor.