Kapadokya Üniversitesi'nden 'Ödüllü Öykü Yarışması'

Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ortaokul öğrencilerinin katılımına açık, 'Çevre – İnsan ve Geleneksel Yaşam' konulu, ödüllü öykü yazma yarışması açtı.

Türkiye'deki tüm ortaokul öğrencilerine açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 30 Mart olarak belirlendi. Sonucunda; birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye 500 TL karşılığı hediye çeki verileceği ifade edilen yarışmanın temasıyla ilgili olarak, Üniversite'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Türkiye genelindeki tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olan yarışmada, gençlerin dikkatini geleneksel 'Anadolu' yaşamının çevre dostu niteliğine çekmeyi; onlara modern şehir hayatının dayattığı tüketim düzenine alternatif bir yaşam olabileceğini hatırlatmayı hedeflemektedir. Bereketli toprakların değerlendirilmesi, paylaşma, birlikte hareket etme, imece, tutumlu davranma, doğal ve geleneksel beslenme, doğayı koruma ve insan – vahşi yaşam ilişkisi gibi başlıklar yarışmanın alt temalarıdır.'

Yarışmaya başvuruyla ilgili bilgilere, Kapadokya Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme