Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Büyük Destek

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşerek kendilerine destek olmasını istediler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Büyük Destek

EYT Yasası ile 8 Eylül 1999 öncesi işe giriş tarihliler emekli olurken staj ve çıraklık mağdurları erken emeklilik haklarından muaf edilmişti.

Yıllarca çalışan, emek veren Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları bu duruma sessiz kalmamış, haklarını aramak için her fırsatta bir araya gelerek seslerini yükselterek yetkililere duyurmaya çalışıyor. 

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Büyük Destek

Bu konuda en son adım Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Trakya Platformu üyeleri tarafından atıldı. Platform üyeleri Trakya’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret ederek kendilerine destek istediler. 

Hakkımız Olanı İstiyoruz

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya gönderilen ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, e-devlet sisteminde iki işe giriş tarihleri bulunan sigorta mağdurlarından Trakya Platformu üyesi Cevat Gül, ‘Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. Ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.’ dedi.

Platformun bir diğer üyesi Serdar Keçecigil ise ‘staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözülmesini bekliyoruz.’ Sözleriyle mağduriyetlerini dile getirdi.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Büyük Destek

CHP’den Tam Destek

Platform üyeleri ile yakından ilgilenen CHP Lideri Özgür Özel, ‘Staj ve çıraklık mağdurlarına desteklerimiz devam edecek. Staj ve çıraklık mağdurları da planlanan mitingde yer olacak. Verdiğimiz sözü tutacağız’ dedi.

Yerel Seçimler Öncesi Yaşananlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile konuya onay veren TBMM, artık staj ve çıraklık sigortası sürelerini emeklilik hesaplamalarında değerlendireceği bilgisi edinilmişti.

Yaklaşık 250 bin kişinin mağdur olmasına sebep olan düzenleme de gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapacağı açıklamalara çevrilmiş, mağdurların erken emeklilik haklarına ne zaman kavuşacakları konusunda net bilgilere ulaşmayı bekliyorlardı.

Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 

TBMM’nin bu onayı, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının uzun süredir beklediği müjdeli haber sayılmıştı.