Kayseri dahil sadece 13 ilde var - Başvurular başlıyor!

Türkiye'de yaşlı nüfus oranı artması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dikkatinden kaçmadı. Bakanlık Kayseri dahil 13 ilde yaşlılar için hazırlanan program YADES'te değişikliklerin olması bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri dahil sadece 13 ilde var - Başvurular başlıyor!

TÜİK verilerine göre Türkiye'de yaşlı nüfus oranı yüzde 10,2 yükseldi. Kayseri yerelinde ise yaşlı nüfus oranı yüzde 23,1'lik artış gösterdi. Bakanlık ise Kayseri dahil 13 ilde uygulanan YADES programına değişiklikler getirmeyi planlıyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ülkede yaşlılara sunulan hizmet sayısının arttırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmların sürdüğünü bildirdi.

Kayseri dahil sadece 13 ilde var - Başvurular başlıyor!

Türkiye'de 65 yaş ve üzeri nüfus 2018'de 7 milyon 186 bin 204 iken 2023'te bu sayı 8 milyon 722 bin 806 oldu.

Yaşlı nüfusun yüzde 44,5'ini erkeklerden oluşurken yüzde 55,5'ini ise kadınlar oluşturdu. Kayseri'de 2022 yılında yaşlı nüfus oranının yüzde 7 ile 9,9 oranında olduğu belirtildi. En az bir yaşlı fert bulunan hanehalklarının toplam hanehalkı içindeki oranı yüzde 23,8, Tek kişilik yaşlı hanehalklarının toplam hanehalkı içindeki oranı yüzde 6,0, Tek kişilik yaşlı hanehalklarının toplam tek kişilik hanehalkı içindeki oranı 37,5 olarak kaydedildi.

Kayseri dahil sadece 13 ilde var - Başvurular başlıyor!

Yaşlı Destek Programı (YADES) Türkiye'de hizmete ihtiyaç duyan, yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyaç duyan veya yaşlı bireylerin yaşadıkları yerde gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarına destek vererek kolaylaştırmayı ve bu programı ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçlayan bir programdır.

Bu programdan 65 yaş üstü vatandaşlar faydalanabilir. 

YADES programı Antalya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon,Diyarbakır ve Erzurum olmak üzere 13 ilde uygulanıyor.

Bakan Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini belirtti.