YETKİLİ VE VATANDAŞLAR 'TRAFİK EĞİTİMİ ANA OKULUNDAN BAŞLAMALI'

5-11 Mayıs Trafik Haftası'nda yetkililer ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Kutlama töreninde bir araya gelen vatandaşlar ile yetkililerden ortak görüş 'Trafik eğitimi ana okulundan başlamalı' oldu.

YETKİLİ VE VATANDAŞLAR 'TRAFİK EĞİTİMİ ANA OKULUNDAN BAŞLAMALI'

Konuya ilişkin Karayolları yetkililerinden elde edilen bilgi ve görüşlerde, trafikteki sorunların çözülmesi için eğitimin çok önemli bir yer tuttuğu ifade edilirken, trafik eğitiminin ise ana okuldan başlayarak insanlara bütün tahsil hayatları boyunca verilmesi gerektiği belirtildi. Konuya duyarlı vatandaşlardan ise yine eğitime vurgu yapılarak eğitimin insanlara ana okulundan itibaren verilmesi gerektiği vurgulandı. Konuya ilişkin objektifimize takılan ve yıllardır İsviçre’de yaşayan Kayserili vatandaş Süleyman Kuzucular, Trafik Haftası törenlerine katılarak görüş alışverişinde bulundu. 2015 yılında İsviçre’den memleketi Kayseri’ye tatile gelen ve kırmızı ışıkta durduğunda aracına bir aracın çarpması, sonrasında çarpan sürücünün de üzerine yürümesi ile mağduriyet yaşayarak gazetemize gelen, durumunu haber yaptığımız Kuzucular; “Trafikte eğitim son derece önemlidir.  Eğitim ta en baştan verilmeli insanlara. Ana okulundan itibaren” dedi ve trafikte yine benzer sorunların yaşandığında yakınarak, yaşlı sürücülerin de trafikte çok bulunmamaları gerektiğine işaret etti. 
 
TRAFİKTE ÇÖZÜM İÇİN; “ADALET, EĞİTİM VE PLANLAMA”
 
Trafik Haftası törenlerinde bilgi ve görüşlerini paylaşan Karayolları yetkilileri ise trafikte çözümün sağlanabilmesi için üç unsurun hayati öneme sahip olduğunu kaydetti. Yetkililer bunların birincisinin adalet; yani kamu yetkilisi, siyasetçi bürokrat ile bütün vatandaşların trafikte kurallar bakımından eşit olması, trafik kanunlarının herkese uygulanması, ceza gerekiyorsa uygulanması olduğunu, Fransa’da bunun sağlandığını, ikincisinin eğitim; yani ana okulundan başlayarak tahsil süreci boyunca trafikle ilgili bütün bilgilerin verilmesi, kültürün kazandırılması, üçüncüsünün ise planlama; yani artan nüfus, araç miktarına karşılık her türlü trafik hizmeti ile gereksinimlerin düzenli şekilde karşılanması olduğu vurgulandı. 
 
Törende ayrıca, yetkililer tarafından paylaşılan bilgiler arasında Türkiye’deki her türlü trafik hizmeti maliyetinin 9 katrilyonu bulduğu bilgisi de yer aldı.  HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ