Kayserililerden Canan Karatay'a destek – Talep bir anda patladı!

İşlenmiş etlerden olan sucuk, salam, sosis ve pastırma üzerine açıklamalarda bulunan Canan Karatay'a Kayserililerden gelen destekle birlikte Karatay'ın tavsiye ettiği o ürüne talep patlaması yaşanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililerden Canan Karatay'a destek – Talep bir anda patladı!

Türkiye’de kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan sucuk, salam, sosis ve pastırma etin işlenmiş hali olması sebebiyle uzmanlar tarafından önerilmiyor. Prof. Dr. Canan Karatay ise yaptığı bir açıklama ile Kayserililerin desteğini alırken, o ürüne talebin patlamasına sebep oldu.

İşlenmiş gıdaların zararları konusunda önemli açıklamalarda bulunan Canan Karatay, kahvaltıda bu gıdalar arasında en sağlıklı olarak pastırmayı tavsiye etti. 

İşlenmiş et ürünlerinin tüketilmemesini vurgulayan Karatay’ın, en sağlıklı et ürününün pastırma olduğunu belirttiği açıklamalara Kayserililerden büyük destek geldi. Karatay’ın açıklamasının ardından pastırmaya olan talep artarken, birçok ilde kasap ve pastırmacılarda kuyruklar oluştu.

Pastırmanın faydaları nelerdir?

Pastırmanın insan sağlığına da pek çok faydası bulunuyor. Yüksek oranda protein içeren pastırma kas gelişimine destek olurken, B12 vitamini de sinir sistemi sağlığı için önem taşıyor. Ayrıca demir içeriği ile anemi riskini azaltıyor, antioksidan özellikleri ile bağışıklığı güçlendiriyor.