Uzmanı açıkladı – Asgari ücrete zam iddiası!

SGK Uzmanı İsmail Sevinç asgari ücrete zam gelebilir iddiasını ortaya koydu. Temmuz ayında asgari ücrete ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağı konusunda önemli iddialarda bulunan Sevinç, net rakamı da vatandaşlarla paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Uzmanı açıkladı – Asgari ücrete zam iddiası!

Ekonomik kriz, artan enflasyon, emekli ücretleri ve asgari ücret tartışmaları Türkiye’nin gündemini oluşturuyor. 2024 yılının ikinci yarısında asgari ücret zamları ile ilgili açıklama yapan SGK Uzmanı İsmail Sevinç önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmeyeceğini kesin bir dille yanıtlamıştı. Ancak enflasyonun hızla artmasıyla birlikte SGK Uzmanı İsmail Sevinç’in ‘Asgari ücrete kesin zam’ iddiası kafaları karıştırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücretle ilgili merak edilen soruların yanıtını bir televizyon kanalının canlı yayınında paylaştı.

Uzmanı açıkladı – Asgari ücrete zam iddiası!

Enflasyon nedeniyle ortaya çıkan hayat pahalılığının asgari ücretle geçinmeyi zorlaştırdığını dile getiren Sevinç, maddi problem yaşayan vatandaşların asgari ücrete ikinci bir zam beklentisi olduğuna değindi. Bunun yanı sıra 6 aylık enflasyon oranlarının yarısı açıklanırken yapılan zam miktarına da SGK Uzmanı Sevinç’ten açıklama geldi.

Ocak ve Haziran ayları arasında 2024 enflasyon verileri kapsamında Asgari ücretli vatandaşlara zam beklentisi olduğunu dile getiren Sevinç, belirlenen oranlarda asgari ücretli vatandaşlara zam yapılması gerektiğinin altını çizdi. 3 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte %15 zam oranının kesinleştiğini aktaran SGK Uzmanı Sevinç, Ocak ayı 6.70, Şubat ayı 4.53 ve Mart ayı enflasyon oranı yüzde 3.16 olarak açıkladı.

2024 yılı Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete yapılacak olan zam oranlarını değinen  SGK Uzmanı İsmail Sevinç, ‘Asgari ücretli beklentiye girebilir. Çünkü 6 ayda bir artan enflasyona göre asgari ücretin dışarıda kalmaması gerekiyor. Bu sene enflasyon yüzde 25 ila 30 arasında açıklanacak.’ sözlerini dile getirdi. Net rakamı ifade eden SGK Uzmanı İsmail Sevinç ‘Yıl ortasında düzeltmenin geleceğini ve en az 21 bin 252 TL ila 22 bin 102 TL asgari ücret olacağını düşünüyorum’ açıklamalarında bulundu.