Kayserililer dikkat! Yerel seçimler 2 Haziran'da olabilir

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala çıkan yeni karar ile yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililer dikkat! Yerel seçimler 2 Haziran'da olabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi partiler, adaylar ve seçmenler 31 Mart yerel seçim gününü heyecanla beklerken, yeni karar ile yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Partiler ve adaylar, seçim kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar, kendilerine en uygun adayı ve projeleri belirlemek adına seçim vaatlerini ve aday profillerini yakından takip ediyor. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de vatandaşlar, seçecekleri adayın şehirlerinin ve bölgelerinin geleceğine nasıl katkı sağlayacağını dikkatle değerlendiriyorlar.

YSK’dan yeni seçim kararı…

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Resmi Gazete’de yayımladığı bilgilere göre 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılacağı duyuruldu. Karar, 31 Mart'ta gerçekleşmemiş belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerini kapsıyor.

Herhangi bir sebepten dolayı iptal edilen ve yeniden yapılması gereken seçimlerin, sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği ve bu seçimin tekrarı ile devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla, 2 Haziran Pazar günü seçim yapılması durumunda, sadece oy verme işlemleri yeniden gerçekleştirilecek.