Uzman Çavuşlar Adalet Bekliyor...

Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, uzman çavuşlar için atama talebini yineleyerek, 'Adalet bekliyoruz' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Uzman Çavuşlar Adalet Bekliyor...

Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, uzman çavuşlar için atama talebini yineleyerek, ‘Adalet bekliyoruz’ dedi.

Başkan Doğan atama talebini yineleyerek; ‘Uzman çavuşlar mesleki güvence istiyor. 1986 yılından itibaren Türk silahlı kuvvetlerinde görev yapan uzman çavuşlar sözleşme ile çalışıyorlar. Sözleşme belasından kurtulmak isteyen Uzman çavuşlar verilen sözler tutulsun istiyor. Şanlıurfa da Uzman çavuş eşlerine söz veren Sayın Emine Erdoğan hanımefendi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamesinde Uzman çavuşlara muvazzaf statüye geçecekleri sözünü vermişti. Ayrıca Kayseri de Sayın Mustafa Elitaş beyefendi dernek binamızı ziyaret ettiği esnada sorunlarımızın çözümü için söz vermişti. Seçimler bitti verilen sözler unutuldu’ dedi.

Uzman çavuşların sıkıntılarını dile getiren Doğan; ‘Uzman çavuşlar sosyal tesisler den faydalanamıyor. Burada adaletsizlik var bunun düzeltilmesini bekliyoruz. Uzman çavuşlar atama yönetmeliği olmadan çalıyorlar atama yönetmeliği yazılsın istiyoruz. Uzman çavuşların aldıkları kıdem işaretleri rütbeden sayılmıyor aldıkları kıdem işaretlerinin rütbeden sayılmasını ve Uzman çavuşların kendi aralarında açlık üstlük münasebetlerinin oluşturulmasını bekliyor ve talep ediyoruz. 3600 ek gösterge verildi uzman çavuşlara da fakat emekli olmuş hiçbir uzman çavuş 3600 ek gösterge hakkından faydalanamıyor’ dedi.

Uzman çavuşların maaşlarında yasal bir düzenleme yapılmasını talep eden Doğan; ‘Hükümetimizde subaylara ve astsubaylara yapılan intibak düzenlemesi şeklinde bir düzenleme yapılarak emekli olmuş uzman çavuşlara seyyanen bir derece verilmesini talep etmekteyiz. Ayrıca hem görevdeki uzman çavuşlar hem de emekli olmuş görevdeki ve emekli olan subaylar ve astsubaylardan çok daha düşük maaş almaktadırlar burada bir adaletsizlik vardır. Her türlü görevi üstün bir başarı ve fedakârlıkla yürüten Uzman çavuşların maaşlarında yasal bir düzenleme yapılmasını ve personelin kendi arasında hakkaniyetli bir maaş seviyesinin oluşturulması bekliyoruz’ ifadelerinde bulundu.

Uzman çavuşlara baskı ve mobbingin uygulandığını ifade eden Doğan; ‘Arkadaşlarımıza sözleşmeden dolayı amir tarafından baskı ve mobbing uygulanmaktadır. Bu baskı ve mobbingin ortadan kaldırılmasını bunun içinde sözleşme belasının kalkmasını istiyoruz.  Hakkı beklentilerimizin hem Milli Savunma bakanlığımız hem de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından duyulmasını ve mağduriyetlerimizin en kısa sürede çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Ayrıca uzman çavuşlar ve emeklileri bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Bölünmez bütünlüğü için canı pahasına mücadele etmiştir. Görevdeki arkadaşlarımız verilen bütün görevlere layıkıyla yerine getirmektedirler. Emekli olmuş arkadaşlarımızla kendilerine verilecek ne görev olursa olsun ülkenin bekası için kanlarının son damlasına kadar mücadeleye hazırdırlar’ ifadelerinde bulundu.