Kayseri'de işe yerleşme oranında yüzde 110'luk artış

Kayseri'de işe yerleşme oranında 2018 yılı Aralık ayında, Kasım ayına kıyasla yüzde 110'luk artış meydana geldiği otaya çıktı.

Kayseri'de işe yerleşme oranında yüzde 110'luk artış

Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) elde edilen son bilgilerde Kayseri’de iş yerleşme miktarında iki kattan fazla artış yaşandığı kayıtlara geçerken, işe yerleşme oranlarında en fazla artı yönde değişme gösteren illerden biri oldu.
 
ARTI YÖNDE DEĞİŞME GÖSTEREN 32 İLDEN BİRİ KAYSERİ
 
Kayseri’nin 81 il içerisinde işe yerleşme oranında artı yönde değişme gösteren 32 ilden biri olduğu kayıtlara geçerken, söz konusu iller arasında ise en fazla artış oranı kaydeden birkaç ilden biri oldu. Buna göre Türkiye’de söz konusu süreçte en fazla işe yerleşme oranında artış gösteren ile yüzde 628,76 ile Muğla olurken, onu da sırası ile Bartın, Trabzon, Artvin, Kastamonu, Çorum, İstanbul, Antalya,  Şanlıurfa, Aydın, Muş ve Kayseri oldu.
 
İSTİHDAM ORANI ÜLKE ORTALAMASI ALTINDA
 
İçerisinde Kayseri’nin de yer aldığı ve Sivas ile Yozgat’ın da bulunduğu TR72 bölgesindeki istihdam oranı ortalamasının ülke ortalamasının altında yer aldığı belirlendi. Buna göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen son bilgilerde TR72 bölgesinde istihdam oranı 43,5 olarak gerçekleşirken, Türkiye genelindeki istihdam oranının ise yüzde 47,1 olduğu dikkatleri çekti. HABER: KAAN AKBAŞ