Kayseri'de rekor sayı! Kaç kişi oy kullanacak?

Kayseri' de, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için oy kullanacak kişi sayısı bir önceki seçime göre önemli bir artış olduğu gözlemlendi. Peki, bu yıl Kayseri'de kaç kişi oy kullanacak? Detaylar kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de rekor sayı! Kaç kişi oy kullanacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için heyecan her geçen gün artarken, oy kullanacak seçmen sayısı da belli oldu. Açıklanan verilere göre oy kullanacak kişi sayısı bir önceki seçime göre yüzde 10,5 oranında artış gösterdi.

Kayserililer, geleceğini şekillendirecek adayları belirleyecek

Seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, ilçe belediyeleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri için oy kullanılacak. 31 Mart'ta sandığa gitmeye hazırlanan Kayserililer, şehrin geleceğini belirleyecek adayları ve partileri seçmek için büyük günü bekliyor.

Seçmenler, oylarını kullanmak için seçmen kâğıtlarında belirtilen okul ve sandık bölgelerine gidecekler. Seçim sonuçları, ülkenin yerel yönetimlerine ve politikasına yön verecek, Türkiye'nin demokratik sürecini şekillendirecek ve geleceğini belirleyecek önemli bir etkiye sahip olacak. 

Kişi sayısında önemli artış

Kayseri’de ise 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak. Bu rakam, 2019 yılındaki yerel seçimlerde oy kullanan 957 bin 78 kişiye kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor.