Kayseri'de biri arttı öteki azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre Kayseri'de şubat ayında ihracat yükselirken ithalatta azalma görüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de biri arttı öteki azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri’de şubat ayında gerçekleştirilen ihracat ve ithalat rakamlarını paylaştı. Genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre Kayseri’nin ihracatında yükselme görülürken ithalatta azalma kaydedildi.

Kayseri'de biri arttı öteki azaldı!

Kayseri Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67, bir önceki aya kıyasla yüzde 9.22 oranında artış yaşandı. Kayseri’de ithalat ise 94 milyon 818 bin dolar oldu. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 23.81 azalış gerçekleşti.

143 ülkeye ihracatın gerçekleştiği Kayseri’de ihracat pazarları; Irak, Almanya, Avusturya, İsrail, ABD, Suriye, Fas, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika olarak aktarıldı. Kayseri ihracatının sektörler bazında analizine bakıldığında ise Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği sektörlerden; Elektrik ve Elektronik, Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Tekstil ve Hammaddeleri, Madencilik Ürünleri, Kimyevi Madde ve Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri gibi sektörlerde artış yaşanırken Demir ve Demir Dışı Metaller, Makine Aksamları, Meyve ve Sebze Mamulleri, Deri ve Deri Mamulleri gibi sektörlerde azalış gerçekleştiği ifade edildi. 

2024 yılı şubat ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin ise mobilya ile kablo ve elektrikli ev aletleri olduğu belirtildi.