Kahve Yanı Tarifleri – Sürpriz Tatlı – Az Malzemeli

Baştan sona pratik bir lezzet serüvenine davet: Sürpriz Tatlı! Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bu enfes tatlı, hem siz de hem de misafirlerinizde unutulmaz bir tat bırakacak! Az malzemeden oluşan bu tatlı kahve yanı tariflerinizin vazgeçilmezi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Tarifleri – Sürpriz Tatlı  – Az Malzemeli

Baştan sona pratik bir lezzet serüvenine davet: Sürpriz Tatlı! Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bu enfes tatlı, hem siz de hem de misafirlerinizde unutulmaz bir tat bırakacak! Az malzemeden oluşan bu tatlı kahve yanı tariflerinizin vazgeçilmezi olacak.

Kahve severlerin vazgeçilmezi olmaya aday bu tarif, hızlı hazırlanışı ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Pratikliği ile öne çıkan bu tarif, özellikle ani tatlı krizlerine çare arayanların favorisi olacak. Hem misafirlerinizi hem de kendinizi şımartmanın en lezzetli yolu olan kahve yanı tatlısı, kahve yanlarına tatlı bir keyif katacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Muhallebisi için;

1 litre süt

3 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

1 adet vanilya

1 dolu kaşık margarin

Kemalpaşa şerbeti için; şeker ve su (paketin üzerinde ölçüler yazıyor)

Dış kaplaması için; Hindistan cevizi ve fıstık

Hazırlanışı;

Kemalpaşaları paketin arkasında yazdığı gibi hazırlayın. Kemalpaşalar yumuşayınca bir tabağa alalım ve sonrasında kemalpaşaların soğumasını bekleyelim. Bu arada muhallebiyi hazırlayalım. Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alalım. Çırparak kıvam alana kadar pişirelim. Muhallebi kıvam alınca vanilyayı ve margarini ekleyelim, tekrar çırpalım ve muhallebiyi ocaktan alalım. Kalıbımızı hafif ıslatalım ve muhallebilileri azar azar kalıba dökelim (kalıp yerine bardak ile de yapılabilir).

Kahve Yanı Tarifleri – Sürpriz Tatlı  – Az Malzemeli

Ortasına kemalpaşaları yerleştirelim ve üstüne hafif basalım muhallebinin içine girmesini sağlayalım. Tekrar muhallebiyi üstüne dökerek kemalpaşaların üstünü kapatalım. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim. Tatlı dinlendiktem sonra hindistan cevizine bulayıp, üstünü dilediğiniz süsleyim. Afiyet olsun...