Halk Bank 'ın ucuz dolar gösterimi Kayseri 'de de yankı uyandırdı

Kayseri 'deki bir sosyal medya platformu tarafından Halk Bankası 'nda 31 Ağustos tarihinde doların neredeyse yarı yarıya düşük fiyattan gösterilmesi konu edildi.

Halk Bank 'ın ucuz dolar gösterimi Kayseri 'de de yankı uyandırdı

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Halkbank'ın internet sitesinden piyasa fiyatından ucuza dolar ve euro satıldı. Halkbank, sınırlı sayıda işlem yapıldığını, bankanın ve mevduat sahiplerinin zararının olmadığını açıkladı. Dolar dün gece 6 lira 55 kuruş, euro ise 7 lira 62 seviyelerinde iken, Halkbank'ın internet sitesinde, dolar 3,72 ve euro ise 4,32'yi gösterdi."
 
HALKBANK'TAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
 
Konuya ilişkin olarak Halk Bankası'ndan açıklama geldi. Açıklamada yaşanan olay doğrulanırken şunlar kamuoyuna duyuruldu; "31 Ağustos 2018 akşamı Bankamızca döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Söz konusu işlemler nedeniyle Bankamızın ve müşterilerimizin hiçbir şekilde kar/zarar durumu oluşmamıştır. Sistemimiz, normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." HABER: KAAN AKBAŞ