Dikkat! Kayseri'ye Ulaşmasına Saatler Kaldı

Türkiye'de birçok şehirde son günlerde görüş mesafesinde belirgin bir azalma ve hava kalitesinde düşüş yaşanmasının ardından Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Kayseri ve çevre illeri uyararak saatler sonra İç Anadolu Bölgesin'de de olacağını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Dikkat! Kayseri'ye Ulaşmasına Saatler Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde son günlerde yaşanan görüş mesafesindeki belirgin azalma ve hava kalitesindeki düşüş sonrası Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, aynı durumun Kayseri ve çevre illerine ulaşmasına saatlerin kaldığını söyledi.

Dikkat! Kayseri'ye Ulaşmasına Saatler Kaldı

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisiyle Türkiye'nin birçok şehrinde gözle görülür bir şekilde artan toz bulutları, görüş mesafesini olumsuz etkiledi ve hava kalitesinde düşüşe neden oldu. Bu durum, özellikle astım gibi solunum rahatsızlıkları olan vatandaşları olumsuz etkiledi.

‘Batıyı tamamen terk edecek’

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yapılan son değerlendirmelerde, toz bulutlarının batı bölgesinden İç Anadolu Bölgesine doğru geldiğini sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duyurdu. Paylaşımda; ‘Yarın Çöl tozları batıyı terk etmeye başlıyor. İç Anadolu'da etkili olacak. Cuma günü çöl tozları batıyı tamamen terk edecek...’ ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’de bu gece saatlerinden itibaren İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz bulutlarının görülmesi beklendiğini duyurdu.

Dikkat! Kayseri'ye Ulaşmasına Saatler Kaldı

Açıklamaya göre, 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 00.00'dan itibaren başlayacak olan toz taşınımının, İç Ege ve Batı Akdeniz'de Perşembe akşam saatlerine kadar, diğer bölgelerde ise Cuma günü gece saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Bu durumun sağlık problemleri başta olmak üzere görüş mesafesinde düşüşe, hava kalitesinde azalmaya, çamur şeklinde yağışlara ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtiliyor.