Büyüksimitci: 'Bundan sonra gündem sanayi, ekonomi olmalı'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve beraberindeki heyet Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne hayrlı olsun ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette KAYSO Başkanı Büyüksimitci 'Seçim geçti, geçim başladı, bundan sonra gündem ekonomi, sanayi olmalı' dedi.

Büyüksimitci: 'Bundan sonra gündem sanayi, ekonomi olmalı'

Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette yönetime gelen Başkan Veli Altınkaya ve yönetim kurulunu tebrik eden KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Seçimler bitti, bundan sonraki hadise geçimdir. Geçim için de bizler Kayseri’de bir stratejik plan hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah hem ticaret odamız, hem ticaret borsamızla beraber bunları zannediyorum 1 ay içerisinde paylaşırız. Kayseri serbest bölgesi ve organize sanayi bölgeleri ile birlikte ciddi üretimler yapan, ülkemize katkı veren bir konumda. Sanayi odası olarak bin 400 civarında üyemiz var ve artacaktır diye umuyoruz. Bir de biliyorsunuz Kayseri’de 4.bir organize sanayi bölgesi planımız var ve ihtisas organize sanayi bölgeleri oluşturmaya önem veriyoruz. Kayseri’nin katma değerli ürün, savunma sanayi, alt yapı konusunda ciddi yapılması gerekenleri var. Çok şikayet etmeyi, ağlamayı seven bir il değiliz ama gereksinimleri ortaya koyacağız. İhracat noktasında iyi bir seviyedeyiz. İhracatta 2.2 milyar dolar civarında ihracat yapacağız. İlk bine giren firmalar açısından Türkiye’de büyük illeri çıkarırsak Gaziantep’in ardından ikinciyiz. Seçimlerle ilgili de Allah hayrlı etsin diyoruz. Aslında beklenildiği şekilde Cumhur ittifakının galibiyeti ile bitti. Ülkemizin önünün açık olduğuna inanıyoruz. Artık bundan sonra gündemin sanayi, ekonomi olması lazım ve buna konsantre olunması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
KGC Başkanı Altınkaya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Altınkaya, iktidar olanların şehrin, ülkenin sorunlarını giderme, üretimin önünü açma noktasında daha fazla destek vereceklerine inandıklarını ifade etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ