1915 Kayseri Çanakkale Şehit Yakınları Derneği üyeleri piknikte buluştu

1915 Kayseri Çanakkale Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleri, İçişleri Bakanlığı'nın katkıları ile dernek tarafından düzenlenen piknikte bir araya gelerek Çanakkale Ruhu'nu canlı tutma gayretini gösterdi.

1915 Kayseri Çanakkale Şehit Yakınları Derneği üyeleri piknikte buluştu

Kent Ormanı içerisindeki Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda gerçekleşen pikniğe Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş, Dernek Başkanı Rıza Yağan ve dernek üyeleri katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başlayan etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Yağan; “Çanakkale Ruhu’nu dünya var oldukça hep beraber elimizden geldiğince yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız. Çanakkale Savaşı, Kurutuluş Savaşı gibi ecdadımızın destan yazdığı savaşları bilerek, ülkemize yönelen hainlere, düşmanlara yönelik vatanımızı savunmaya gayret göstereceğiz” diyerek sözü Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz’a bıraktı. Vali Yardımcısı Uslanmaz ise yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı’nın, destanının unutulmaması gereken bir zafer olduğuna ve tarihimizdeki yerine vurgu yaparak, 15 Temmuz’da da aynı ruh ile vatanın savunulduğunu ifade etti. 
 
Konuşmaların ardından dernek üyelerine mini bir konferans veren Tarihçi Yazar Süleyman Kocabaş da verdiği bilgilerde Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, Çanakkale Zaferi’nin gerek dünya tarihi ve gerekse Türk tarihi bakımından çok büyük bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.
 
Konuşmaların sonunda ise hazırlanan yemek ve tatlı ikramına geçilen piknikte, 7’den 77’ye üyelerin Çanakkale Ruhu’nu ve birlik duygusunu sürdürmesi adına Çanakkale ezgileri çalındı. Piknikte, Kent Ormanı’ndaki vatandaşların dernek konseptine ve etkinliğine ilgisi büyük oldu. Piknik bitiminde ise üyeler yapılan etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Kent Ormanı’ndan ayrıldı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ