CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Karaoğlu'dan çözüm üreten projeler

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, iş başına geldiklerinde Melikgazi ilçemizdeki kütüphanelerin sayılarını ve kullanımını yaygınlaştırmak için çalışacaklarını söyledi. 24 saat hizmet veren kütüphaneler de olacağını ifade eden Dr. Karaoğlu, 'Kütüphanelerde yasal her tür yayın yer alacak. Çay, çorba ücretsiz olacak. Parayı nereden bulacaksınız? diye soranlar da olabilir. Biz her yıl kaldırımlarda yap-boz yapmayacağız. İsrafı önleyip, kaynağı gencimiz, kadınlarımız, emeklimiz kısacası vatandaşımız için kullanacağız' dedi.

CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Karaoğlu'dan çözüm üreten projeler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, 31 Mart’ta halkın desteği ile göreve geldiklerinde toplumun her kesimine yönelik hazırladıkları projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ziyaretlerinde özellikle gençlerin mesai saatleri içerisinde açık olan kütüphanelerden şikayetçi olduklarını dile getiren Karaoğlu, bu konuda iş başına geldiklerinde sorunu çözecek bir projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. Kütüphaneleri yaygınlaştırıp, atıl değil kullanılır bir yapıya dönüştüreceklerini dile getiren Karaoğlu, “Biz projelerimizi halkımıza sorarak, onların sorunlarını odak noktası alıp, çözüm üretecek şekilde hazırladık. Bu nedenle günü değil, geleceği kurtarma kaygımız var. Gençlerimiz kütüphaneler konusunda  sıkıntılarını ve taleplerini ilettiler. ‘Saat 5’te kapanan kütüphanelerin bize faydası ne?’ diye sordular.  ‘Biz okuldan çıkıyoruz ve kütüphanelerde o saatte kapanıyor’ dediler. Biz bu şikayetleri dikkate alarak, kentte 24 saat açık kütüphaneler oluşturacağız. Bu kütüphanelerde tek tip eserler değil, insanları düşündürmeye sevk  edecek, farklı alanlarda ufuk açacak yayınlar da olacak. Yani yasal her türlü yayına yer vereceğiz. Bu gibi alanlarda gençler tek tip düşünceye değil farklı düşüncelere de yelken açıp,  tartışabilecek, fikirlerini yarıştırabilecek.” diye konuştu.
 
Diğer yandan Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, projelere kaynak sorusunun da bazı çevrelerce dillendirildiğini ve “Nereden kaynak bulacaksınız?” sorusunun da yöneltildiğine dikkat çekerek, “Bu çok doğru bir soru. Bu konuda herkes sorgulanmalı. Belediyede para nerelere harcanıyor, herkes takip etmeli. Bu yüzden iş başına geldiğimizde mal varlığımızı, belediyenin gelir ve giderini açıklayacağız, şeffaf yönetim ortaya koyacağız diyoruz. İşte bu kapsamda kaynağı israfı önleyerek bulacağız. Örneğin tekrar tekrar kaldırım taşı söküp, takmayacağız. Planlamalarımızı sağlıklı yapacağız.” dedi. BÜLTEN