16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 16. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 16. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 16. Gün İftar menüsünü hazırladık.

16. Gün İftar menüsü;

Arabaşı Çorbası

Kadınbudu Köfte

Haydari

Mevsim Salata

Kerebiç Tatlısı

 

Arabaşı Çorbası: Lezzetli ve doyurucu olan Arabaşı çorbası ile başlangıç yapıyoruz. Dilerseniz hamurunu da yapabilirsiniz.

16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Arabaşı çorbası tarifi için TIKLAYINIZ...

Kadınbudu Köfte; Temel olarak kıyma ve pirinç ile yapılan Kadınbudu köfte, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. İsteğe göre fırında, ocakta ya da ızgara da pişirilebilirsiniz.

16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kadınbudu Köfte Tarifi;

Malzemeler; 

Köftesi için;

600g köftelik kıyma (az yağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Köfteleri bulamak için;

Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 yumurta

Kızartmak için;

2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek yağı)

Hazırlanışı;

Kıymayı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymayı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dakika kadar kavurup sonrasında kıymayı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın). Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcını yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın. Köftelere iri oval şeklini verin. Köfteleri, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya sonrasında kızgın yağa atarak kızartın.

Haydari: Yapımı oldukça basit olan haydari masanızı çeşitlendirecek bir numaralı mezelerden. 

16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Haydari tarifi için TIKLAYINIZ...

Mevsim Salata: Soğan, domates, biber ve maydanoz bir araya gelerek, enfes salata sosuyla iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kerebiç Tatlısı: Mersin ilinin meşhur tatlısı, Türk Mutfağını vazgeçilmez tatlarından kerebiç tatlısını evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

16. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kerebiç tatlısı tarifi için TIKLAYINIZ...

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…