Haydari nasıl yapılır?

Meze denildiğinde ilk akla gelen mezelerden biridir. Peki, haydari nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Haydari nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meze denildiğinde ilk akla gelen mezelerden biridir. Oldukça sevilen bu lezzeti denemek isteyenler Tarifini merak ediyor. Sofraların vazgeçilmesi olan bu mezenin nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Yapımı oldukça basit olan haydari masanızı çeşitlendirecek bir numaralı mezelerden. Üstelik malzemeleri de her evde bulunuyor. İşte leziz haydari tarifi...

Haydari nasıl yapılır?

Haydari için malzemeler;
500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
50 gr tereyağı
Tuz
Haydari nasıl yapılır?
İlk olarak sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Dereotunu ise ince ince kıyıp, beyaz peyniri bir çatal yardımı ile ezin.
Tavada tereyağı kızdırın.
Ardından ceviz, tuz ve kuru naneyi ekleyip soteleyin.
Sotelenen cevizi kenara alıp soğumaya bırakın.
Cam bir kasenin içine sarımsak, beyaz peynir, dereotu, sotelenen ceviz ve yoğurdu ekleyip iyice harmanlayın.
Hazır olan haydariyi buzdolabı ’nda 1 saat soğutun.
Haydariniz hazır.
Haydariyi sunum tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve nane ekleyerek servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun