25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde 'akşama ne pişirsem?' sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 25. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 25. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 25. Gün İftar menüsünü hazırladık.

25. Gün İftar menüsü;

4 Kaşık Çorbası

Sebzeli Tavuk Yemeği- Pirinç Pilavı

Mevsim Salata

Bardakta Tiramisu

25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

4 Kaşık Çorbası; Sofraların sevilen çorbalarından biri olan '4 Kaşık Çorbası' ile başlangıç yapıyoruz.

25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, pirinç, yeşil mercimek ve bulgur
1 litre + 200ml su

Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1-2 damla limon suyu

Sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane, tuz

Hazırlanışı; Bakliyatları yıkayalım. Geniş bir tencereye alalım ve üzerine suyumuzu ekleyelim. Tüm bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayalım. Ayrı bir kapta terbiyemizi hazırlayalım. Bunun için terbiye için gerekli tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Çorbamızın suyundan bir kepçeyi yavaş yavaş terbiyemize ekleyelim. Terbiyeyi eklerken, kesilmemesi içi sürekli karıştıralım. Daha sonra terbiyemizi çorbamıza karıştıra karıştıra ilave edelim. Çorbamız kıvam alınca 10 dakika kadar sonra altını biraz kısalım. Ayrı bir tavaya sıvı yap ya da tereyağı ekleyelim. Yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım baharatları ekleyelim. Soğanımızı da çorbamıza dökelim ve karıştıralım.

Sebzeli Tavuk Yemeği- Pirinç Pilavı; Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan tavuk, mükemmel görüntüsü ve enfes lezzeti ile iftar sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biri. Tavuk yemeklerinin bütünleyici lezzeti, tane tane pirinç pilavı da iftar menülerinin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.

25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Sebzeli Tavuk Yemeği tarifi için TIKLAYINIZ...

Mevsim Salata; İftar sofranızı renklendirecek, yemeklerin yanında hafif bir mola oluşturacak salatalar, beslenme uzmanları tarafından da öneriliyor.

25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Bardakta Tiramisu: Pratik ve lezzetli bir tarif olan tiramisu tatlısını sadece 10 dakika bardakta hazırlayarak sunumuyla da göz kamaştırabilirsiniz.

25. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Bardakta Tiramisu Tarifi için TIKLAYINIZ...