Şenay Sarıaslan

Pınarbaşı'da Yeni Dönem

Şenay Sarıaslan

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP’nin usulsüz oy kullanıldığı gerekçesiyle yaptığı itiraz sonucunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin tekrar edilmesi kararı verilmişti. Bu nedenle, 2 Haziran’da yeniden yapılan seçimlerde Pınarbaşı halkı bir kez daha sandık başına gitti.

31 Mart’tan 2 Haziran’a kadar yoğun bir seçim sürecine ve siyasi baskıya maruz kalan Pınarbaşı halkı oylarına sahip çıkarak, ilk seçiminde kazananı olan CHP’nin Adayı Deniz Yağan’ı yeniden başkan seçtiler. 

Seçim sonuçlarına göre, yüzde 33.30 oy oranıyla seçimleri kazanan Deniz Yağan sayesinde, CHP 35 yıl sonra ilçede ilk kez başkanlığı kazandı. Bu CHP için bir zafer, Başkan Yağan içinse büyük bir sorumluluk ve Pınarbaşı içinde yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. 

Pınarbaşı’nın yeni belediye başkanı olarak göreve başlayan Deniz Yağan, ilçenin sorunlarını çözmek ve halkın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına şimdiden başladı.

Bakalım kıran kırana geçen seçimde kazanan olmayı başaran yeni yönetim ilçenin sorunlarını çözerken, seçim çalışmaları sayesinde daha çok kişi tarafından tanınan ilçenin doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini ve potansiyelini ön plana çıkartmayı başarabilecek mi?

Pınarbaşı halkının CHP’den ve Başkan Deniz Yağan’dan beklentileri yüksek ve umutlu…

Seçimin ertelenmesiyle birlikte gözlerin Pınarbaşı’na çevrilmesi hem ilçenin tanınmasına hem de büyükşehirlerden yatırım sözü almasına vesile oldu. 

Hangi Sözler Verilmişti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediye başkanlığı anlayışı buraya gelecek” sözünün yanı sıra Keçiören Belediyesi ile ilçe belediyesinin kardeş belediyeler olacağını vurgulamıştı.  

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ise ilçenin ihtiyacı olan eksikler konusunda yardımcı olacaklarını hakkında ilçelilere söz vermişti.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Başkanım göreve geçtikten sonra çok önemli projeleri birlikte hayata geçireceğiz” demişti.

Kazanmak uğruna büyük mücadeleler ve büyük sözler verildi, bakalım bunlar icraata dökülecek mi?  

Pınarbaşı’na ve Başkan Deniz Yağan’a hayırlı olsun diyelim…
 

Yazarın Diğer Yazıları