Cemil Görücü

Kocasinan Belediyesi'nden çözüm şifresi Çözüm şifreniz :0352 222 70 00

Cemil Görücü

Eğer Kocasinan bölgesinde yaşıyorsanız, Belediyenin yapabileceği bir iş veya sorun hakkında çözüm aradığınızda, tanıdık isimler bulmak için uğraşmayın. Torpil aramayın!.

En büyük torpil Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, bir telefon kadar yakınınızda demektir.  İlettiğiniz sorunlar istatistiksel ve sonuçlanmış olarak günlük önünde olacağı için çözüme ulaşma olasılığı yüksek olmaktadır.2016 yılında başlayan uygulama ile çözüm noktası, telefon ile ve yüz yüze olarak vatandaştan talepler dinleniyor, ilgili birimlere derhal iletiliyor, ilgili birimlerin hızlı ve çözüm odaklı gayretleri ile sonuçlanıyor. 

Tüm iletilen istekler kayıt altına alınıyor ve günlük olarak veri tabanına işlenmiş şekilde Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın masasında görülüyor. Yani iletilen talepler direk olarak, adeta başkana iletilmiş gibi çözüme ulaşıyor. 

Bundan iyi torpil olur mu?.

İletişim kanalının yerel bir yazılım ile yapılıyor olması ayrı bir iftihar sebebi. Verilen çözüm şifresi tüm Kocasinan sakinlerinin TORPİLLİ şifresi, hem de başkandan. Vatandaştan bahsederken, “Başımızın tacı” diye anlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar. Adeta,  iletilen sorunları kendisi yaşasaydı, Belediyeden nasıl bir çözüm beklerdi?, şeklinde empati yaparak güzel bir sanal talep alma ve fiziki çözüm ile neticelendirmiş. Güzel bir çözüm ve Tüm Kocasinan halkının şifresi olan ( 0 352 222 70 00) numarayı hafızasına, Telefonuna kaydetmesi gerekir. Her bina girişine ÇÖZÜM MERKEZİ numaralarını etiket şeklinde yapıştırması. Bina yöneticilerine ve Görevlilerine haber vererek ulaşmanın kolay ve torpilli yolu budur diye tanıtılması gerekmektedir.

Sonuç odaklı bu çözümler silsilesinde canlı olarak bağlanan birkaç vatandaşın taleplerini hemen oracıkta takip ettik, dinledik, gördük ve nasıl bir samimi gayret ile dinlediklerini, önemsediklerini, netice için çalıştıklarını gördük.Uygulamaya sadece Başkan değil . Başkan yardımcıları, İlgili müdürler, Tüm personel hakim ve hizmet içi eğitim ile gerekli her türlü intranet uygulaması kurulmuş . Profesyonel bir altyapı hazırlanmış durumda. Kocasinan ilçe sakinleri rahatlıkla 0 352 222 70 00 numarasına ulaşacak. Sorun ve taleplerine çözüm bulacak. Bir telefon ile Belediyenin tüm birimlerine ulaşmak için teknolojinin nimetleri halkın önüne serilmiş, adına da ÇÖZÜM MERKEZİ denmiş.Bir açıdan bu uygulama ilçe sakinleri ile Belediyeyi birlikte yönetme imkanı vermiştir. Bu uygulama vatandaşların beklentilerini, taleplerini, isteklerini yerine getirme konusunda uygulamaya konan güzel bir uygulama. Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’ı ve ekibini tebrik ediyorum.

Benim bir sloganım var.

Türkiye’de Bayraktar. Kayseri’de Çolakbayrakdar. Başarılarınız daim olsun.

Yazarın Diğer Yazıları