Alparslan Alya

HİCRET ÖZGÜRLÜKTÜR

Alparslan Alya

Hicret bir gündemdir, gündem de tutmanın adıdır. Sıradan bir olay değildir. Takvim yapraklarına konu olmuş folklor değildir. Nostalji asla değildir. Hicret rüzgarın önündeki bir yaprak gibi sağa sola savruluş değildir. Suyun önüne kattığı bir çerçöp de değildir; Hicret eylemi.
İmanı ve özgürlüğü gündem edinmektir; Hicret. Müslüman’ca bir yaşam talebini gündem de tutmanın adıdır; Hicret. Hicret bir projedir ve sahibi Allah’tır. Uygulayıcısı Cebrail meleğin eşliğinde; son nebi Hz. Muhammed Mustafa’dır (sav). Bir savruluş değil; Müslüman’ca kalabilmenin adıdır; Hicret Eylemi.
Bu yy.da en çok daha çok anlaşılmaya muhtaçtır; Hicret. Takvim yapraklarında saklı kalmaya ve unutulmaya değil! Kapitalizmin kasıp kavurduğu, bencilliğin tavan yaptığı, yoksulların yok edilmesinin düşünüldüğü, tevhidi inancın yok sayıldığı, ahiret bilincinin körleştiği ve hesap vermenin unutulduğu; şiddet, yoksulluk ve ırkçılık üçgeninde; öldüğünde gömüleceği mezar toprağı dahi olmayan ümmetin var olduğu; bu zaman dilinde, Hicret ben Müslüman’ım diyen kadın ve erkekler tarafından anlaşılması bir sorumluluktur. Farzdır.
Hicret sömürgeleştirme projesi değildir. Hicret imanın/islamın dünyevi çıkarlara alet edilmesi değildir. Hicret uluslar arası ticaret girişimi değildir. Hicret yer altı zenginliklerini keşfetmek ve elde etme faaliyeti değildir. Hicret zengin ve sulak arazilerde yaşam talebi değildir. Hicret sermaye biriktirmek ve zengin olmak hayali değildir. Hicret başkaları üzerinden asalakça geçinmek değildir. Hicret tembellerin ve yorgunların anlayacağı bir yürüyüş değildir. Hicret korkakların ve kendi elleri ile kazandıklarına tapanların, onları kaybetmekten korkanların; gerçekleştireceği bir eylem değildir. Hicret mazeretlerin arkasına saklanarak, şirk ve günahların egemenliğinde hayat süren; zavallıların anlayabileceği bir inanç değildir. 
Hicret gerektiğinde sahip oldukları tüm dünyevi değerlerden vaz geçerek; Allah’a itaat etmenin adıdır. Hicret unutmak değil geldikleri şehirlere tekrar dönmek için enerji depolamanın adıdır. Hicret Müslüman’ca kalabilmenin adıdır. Müslüman’ca kalabilmek ve yaşayabilmek için; sahip oldukları dünyevi değerleri imanı/islamı uğruna feda etmektir. 
Hicret sizin gündeminiz de var mı!
Hicret özgürlüktür.
Hicri 1444 yılımız bilinç yılı olsun.      

Yazarın Diğer Yazıları