Üreticinin gizli hilesi Kayserili tüketicinin gözünden kaçmıyor!

Son dönemde fiyatlar sabit gibi görünse de üreticiler ürünün miktarını azaltıyor. Örneğin 1 kg'lik deterjanı 800 grama indirilrken fiyatı da sabit kalıyor. Bu gizli zam vatandaşları zora koyuyor. Yetkililer ise sorunun çözümüne ilişkin talepte bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Üreticinin gizli hilesi Kayserili tüketicinin gözünden kaçmıyor!

Kayseri'de marketlerde bulunan ürünlerde fiyat sabit kalırken gramajının azaltıldığı dikkat çekiyor. Örneğin bir Kayserili vatandaş marketten aldığı deterjanın aktığını düşünerek iade talebinde bulunurken mağaza yetkilileri ürünün asıl miktarının bu olduğunu söylüyor. Vatandaşlar bu duruma isyan ediyor.

Kayseri'de gerek yerel gerek zincir marketlerde deterjan, peynir, kaşar gibi temel ürünlerin gramajının azaltılması tepki çekiyor. Vatandaşlar bu gizli zammın da önüne geçilmesini istiyor.

Gramaj hilesine dikkat etmeyen vatandaşlar fiyatların sabit kaldığını düşünüyor. Ancak gramaj hilesi ile ürünün miktarı azaltılırken fiyatı aynı kalıyor. Bu gizli zammı farkeden tüketiciler ise tepki gösteriyor.

Üreticinin gizli hilesi Kayserili tüketicinin gözünden kaçmıyor!

Yetkililer ise ürünün gramaj ve fiyatının tüketicinin kafasını karıştırdığını ve farklı markalara ait aynı ürünler arasında karşılaştırma yapamadığını belirtiyor.

Ticaret Bakanlığı gramaj hilelerine ilişkin hareket geçmiş ve birçok firmaya ceza kesilmişti. Yetkililer ise bu sorunun belli ürünlerdeki tüm markaların uygulayacağı gramaj standardı ile çözülebileceğini ifade ederek gramaj standardı talebinde bulunuyor.

Kayserili tüketiciler hileli bir ürün ile karşılaştığında ALO 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayarak sorunu dile getirip çözüm arayabilir.