Bu Kurallara Uymayan Kamu Yöneticileri Yandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanması beklenen tasarruf ve verimlilik paketinin detayları netleşmeye başlamasıyla birlikte pakette belirtilen kurallara uymaya kamu yöneticilerine yaptırım olabilir. Detaylar haberimizde…

Bu Kurallara Uymayan Kamu Yöneticileri Yandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yarın açıklayacağı tasarruf ve verimlilik paketinin detayları netleşmeye başlamasıyla beraber, tasarruf kurallarına uymayan kamu yöneticilerine yaptırım uygulanması da gündeme geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; ‘Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacağız. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız’ ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından gözler yarın duyurulacak pakete çevrildi.

Takip sistemi kurulacak!

Yeni pakette sadece tasarruf tedbirleri değil, aynı zamanda kamu kurumlarının harcamalarının nasıl daha verimli hâle getirileceğine yönelik tedbirler de yer alacak. Kamudaki tüm harcamalar incelenerek tasarruf edilecek alanlar belirlenecek ve tasarruf tedbirlerine uyulup uyulmadığına ilişkin bir takip sistemi de kurulacak. Kamu yöneticileri takip sisteminde ortaya çıkan raporu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na sunacak ve hangi kurumun ne kadar tasarruf ettiği belirlenecek ve kurallara uyulup uyulmadığı anlaşılacak.

Belirlenen tasarruf kurallarına uymayan kamu yöneticilerine yaptırım uygulanacak. Kamu yöneticilerine disiplin soruşturması veya görevi ihmal suçuna benzer bir yaptırımın gündeme gelebileceği iddia edildi.