Kayseri'de konut yarışı - İşler tersine döndü!

Kayseri'de eskiden apartmanlarda yaşamak lüks iken şimdi bahçeli evlerde yaşamak lüks hale geldi. Deprem felaketi ve yaz aylarının gelmesiyle bahçeli evlere akın eden vatandaşlar konut yarışının başlamasına sebep oldu. Öyle ki fiyatlar tersine döndü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayseri'de konut yarışı - İşler tersine döndü!

Kayseri'de eskiden yüksek katlı apartman dairelerinde oturmak lüks göstergesiydi ancak sonrasında deprem felaketlerinin artması ile bahçeli evlere taleplerin yükselmesiyle işler tersine döndü. Böyle olunca kentte konut yarışı ile birlikte apartman daireleri değer kaybederken bahçeli evlere talep arttı. Kayserililer ise bu duruma isyan etti.

Kayseri'de eskiden apartman daireleri lüks ve prestijin göstergesi olarak kabul edilirken şimdi bu ünvanı bahçeli evler taşıyor. Bu değişimin nedeni ise deprem riski ve yaz ayları ile birlikte toprakla uğraşmaka isteyen vatandaşların bahçeli evlere taleplerinin artması olarak öne çıkıyor.

Son dönemde deprem felaketinden en çok etkilenen iller arasında yer alan Kayseri'de vatandaşlar güvenli konut aramaya başladı. Bu nedenle vatandaşlar yüksek katlı binalar yerine bahçeli evlere yönelirken yüksek katlarda oturan vatandaşlar da evlerini satılığa çıkarıp bahçeli ev almaya yöneldi.

Ancak bu konut trendindeki değişim beraberinde fiyat artışını da getirdi. Eskiden lüks olan yüksek katlı apartman dairelerinin değeri düşerken bahçeli evlere talep nedeniyle fiyatları da yükseldi.

Kayseri'de konut yarışı - İşler tersine döndü!

Örneğin, Kayseri'de Alpaslan mahallesinde yer alan satılık 3+1 binanın fiyatı 3 milyon 125 bin lirayken Develi'de bulunan müstakil bir evin fiyatının 3 milyon 500 lira olarak görülüyor.

Müstakil evin fiyatının Kayseri'nin merkezi yerinde bulunan evin fiyatının neredeyse başa baş olması vatandaşlara yok artık dedirtiyor.

Bu durum Kayserililer arasında isyana neden oldu. Bir vatandaş, ''Deprem olmadan önce baktığımız bahçeli bir ev vardı. Bu evin fiyatı depremden sonra iki buçuk katına çıktı. Şu anda da bahçeli yapılan evlere bakıyoruz. Kendi evimizi satıp bahçeli bir eve geçmek istiyoruz fakat evimizin değeri yüksek olmasına rağmen yine de bahçeli bir evi karşılamıyor.'' ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise ''Küçük bir arsamız var hem orayı satıp hem de apartman dairemizi satıp bahçeli bir eve çıkmak istiyoruz ancak iki yeri de satsak yine de bahçeli ev alabilmek için açığımız oluyor.'' dedi.