Şimdi de Kayseri-Bursa Arası Hızlı Tren Projesi…

Kayseri-Yerköy-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kayseri'yi Bursa'ya bağlayacak yeni bir proje ile ilgili açıklama geldi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Şimdi de Kayseri-Bursa Arası Hızlı Tren Projesi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllardan beri gündemde olan Kayseri-Yerköy-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar yavaş da olsa ilerliyor. Ankara-Yozgat Yerköy-Sivas arasındaki Yüksek Hızlı Tren Projesi geçtiğimiz yıl tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Yozgat ve Sivas’ta kullanılmaya başlanan hızlı trenin Kayseri’de ne zaman hizmet vereceği henüz netlik kazanmadı.

Ankara-Yozgat Yerköy hattına ilave edilecek olan ek bir hat ile Kayseri’den Ankara’ya yüksek hızlı trenle ulaşım sağlanacak. Hattın proje ihalesi gerçekleştirildi ve yapım çalışmaları için şantiyeler kuruldu. Ancak projenin bitimi ile ilgili tarih verilemiyor çünkü çalışmaların ne kadar süreceğini, Hazineden ayrılacak olan bütçe belirleyecek.

Şimdi de Kayseri-Bursa Arası Hızlı Tren Projesi…

Kayseri yıllardan beri Ankara’ya yüksek hızı tren ile seyahat etmeyi beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Erdoğan, bu konuda yeni bir projeyi daha gündeme getirdi.

Şimdi de Kayseri-Bursa Arası Hızlı Tren Projesi…

Ankara’da düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, ‘Demir yollarında Ankara'yı, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta hızlı tren hatlarıyla birleştirdik. Afyonkarahisar, Uşak, Manisa'yı da kapsayan Ankara, İzmir hızlı tren hattının inşası sürüyor. Ankara'yı, Bursa, Osmaneli, hızlı tren hattıyla, Bursa'yla, Yerköy, Kayseri hızlı tren hattıyla Kayseri'yle birleştiriyoruz. Ankara yüksek hızlı tren garı şehrimizin sembol eserlerinden biri haline geldi.’ dedi.