Afrika'dan Göç Eden Leylekler Kayseri'de Mahsur Kaldı!

Afrika'dan Batı'ya göç etmek üzere yola çıkan leylek sürüsü, Kayseri Sultan Sazlığı'na geldiğinde ciddi bir engelle karşılaştı ve burada zorunlu olarak konaklamak durumunda kaldı. Sosyal medyada o görüntüleri görenlerin içi burkuldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Afrika'dan Göç Eden Leylekler Kayseri'de Mahsur Kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl Mart ayında sürüler halinde Afrika’dan yola çıkarak Anadolu üzerinden Trakya, oradan da Avrupa ve Balkanlar’a giden leyleklerin büyük göçü başladı. Binlerce leylek, Hatay üzerinden yurda giriş yaptı ve bir bölümü Kayseri’ye ulaştı.

Kayseri’ye gelen leylek sürülerinin en önemli uğrak yerlerinden biri de Yeşilhisar Develi ve Yahyalı ilçeleri arasındaki bölgede bulunan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti oluyor. Bir grup leylek de Hürmetçi Sazlığı’na uğrayarak mola veriyor ve oradan yollarına devam ediyor.

 Kışı geçirmek için Afrika’ya göç eden ancak baharın gelmesi ile birlikte tekrar geri dönen leylekler, bir süre Kayseri’de dinlendikten sonra tekrar yollarına devam ediyorlar. Her yıl tekrarlanan bu doğal akış, hayvan severler tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Afrika'dan Göç Eden Leylekler Kayseri'de Mahsur Kaldı!

Yine bu şekilde başlayan bir göç, önceki gün zorunlu bir ikametle sonuçlandı. Önceki gün Afrika üzerinden gelen bir leylek sürüsü, Kayseri’de kötü bir sürpriz ile karşılaştı. Kayseri Sultan Sazlığı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle uzun süre mahsur kalan leylekler, hem yiyecek bulmakta zorlandı hem de zorunlu olarak güç koşullar altında burada konakladı. 

Hareketsiz bir biçimde bekleyen leylekler, kar yağışının bitmesini beklerken, yağış bir gün sonra sona erdi ve bazı leylekler yolculuklarına devam etti.

Leyleklerin Kayseri Sultan Sazlığı’ndaki bu zorunlu bekleyişi, Uğur Kara tarafından görüntülendi. Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler yüzbinlerce kişi tarafından izlendi ve pek çok yoruma konu oldu.

Görüntüleri sosyal medyada izleyen kullanıcılar, yürek burkan görüntülere üzüldüklerini belirtirken, bu bölgede gezen hayvan severlerin leylekleri rahatsız etmemesi gerektiğini vurgulayan yorumcular da oldu.