Nursaçan: 'Küçük düşünmeyin'

Özel Kayseri OSB Teknik Koleji'nin yeni eğitim ve öğretim yılı törenle açıldı. Açılışta konuşan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, öğrencilerin kendilerine güvenmelerini ve küçük düşünmemelerini istedi.

Nursaçan: 'Küçük düşünmeyin'

Törende konuşan Nursaçan, Kayseri’nin önemli sanayicilerinden ve Kayserispor’un eski Başkanlarından Femaş Metal Yönetim Kurulu Başkanı Recep Mamur’un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Mamur ailesi ile Kayseri iş dünyasına baş sağlığı dileklerini iletti.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Konuşmasında öncelikle öğretmenlere seslenen Başkan Tahir Nursaçan, görevlerini sadece öğretmenlik aşkıyla değil, vatan aşkıyla ve ülkemizin geleceği aşkıyla yapmalarını istedi ve bunu yapacaklarına inancını dile getirdi. Öğretmenlik mesleğinin önemli ve özverili bir meslek olduğunu ifade eden Nursaçan, “Kayseri OSB Teknik Koleji kurucuları olarak; araştıran, sorgulayan ve bilgi üreten; ürettiği bilgiyi de teknolojiye dönüştürmeyi bilen, yaşama farklı boyutlarda bakabilecek gençlerin yetişmesini amaçlıyoruz. Hedefimiz; aklında bilgi, elinde hüner olan; ailesine, şehrine ve devletine faydalı gençler yetiştirmektir. Bu noktada en büyük görev sizlerindir. Bu ulvi görevi yapmanız için bizlere düşen ne ise her zaman yanınızdayız” dedi.

“KAYSERİ OSB TEKNİK KOLEJİ SEÇKİN BİR YERE SAHİPTİR”

Ülkemizi daha güçlü hale getirmemizin yolunun üretimi ve kaliteyi artırmaktan geçtiğini vurgulayan Nursaçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha fazla ve daha kaliteli üretmek için de yetişmiş elemanlara, hünerli ellere, bilgi dolu beyinlere ihtiyacımız var. Bu anlamda mesleki teknik liselerini çok daha etkin hale getirmeliyiz. Özel Kayseri OSB Teknik Koleji bu manada seçkin bir yere sahiptir. Şundan emin olunuz ki, çocuklarınızı Türkiye’nin en modern okullarından birisine getirdiniz. Türkiye’de 42 ildeki 66 OSB içinde 76 Mesleki ve Teknik Lise bulunuyor. Bu okullarda 60 bin 890 öğrenci öğrenim görüyor. Özel Kayseri OSB Teknik Koleji yaklaşık 2 bin 800 öğrencisiyle bu alanda ilk sırada yer alıyor. Okulumuza büyük bir ilginin olduğunu görüyor ve bu durumdan memnuniyet duyuyoruz. Kaliteden taviz vermeden çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü, onlar ne kadar iyi yetişirlerse Organize Sanayi Bölgesi o kadar hızlı gelişecektir.” 

“KÜÇÜK DÜŞÜNMEYİN”

Sözlerinin sonunda öğrencilere seslenen Başkan Tahir Nursaçan, “Önceliğimiz elbette teknik eğitim; ancak teknik eğitimin yanında bilim, tarih, kültür ve sanatı da içine alacak şekilde sizleri hazırlamayı ve yetkinlik kazandırarak mezun etmeyi hedeflemekteyiz. Sizler de görüşlerinizi eğitmenlerinizle ve idare ile paylaşın, kaliteli eğitim için hep birlikte çaba gösterelim. Lütfen kendinize güvenin ve asla küçük düşünmeyin. Ben inanıyorum ki, sizlerin arasından da çok önemli sanayiciler çıkacak” diye konuştu.

>>Kurumsal Haber