Çiğ süte zam mı geldi? İşte fiyatı...

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatı belirledi. Bu kararla birlikte çiğ süt üreticilerinin gelirleri üzerindeki etki ve süt sektöründeki fiyat dengelerinin nasıl seyredeceği merakla bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Çiğ süte zam mı geldi? İşte fiyatı...

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatını belirledi. Konsey, çiğ süt tavsiye fiyatının 22 Ocak itibarıyla litre başına net 13,5 lira olarak belirlenmesine karar verdi.

Çiğ süt fiyatlarına ilişkin tavsiye fiyatı açıklandı. Duyuruda, ‘22 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,5 lira olarak belirlenmiştir’. ifadesi yer aldı.

Çiğ süte zam mı geldi? İşte fiyatı...

Ayrıca duyuruda, üreticilerin karşılaması gereken soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üretici tarafından karşılanması halinde bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği vurgulandı. Belirlenen yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için ise 20 kuruşluk bir fark uygulanacağı belirtildi.

Bu kararla birlikte, çiğ süt üreticilerinin gelirleri üzerindeki etki ve süt sektöründeki fiyat dengeleri yakından takip edilmeye devam edecek.

Çiğ süte zam mı geldi? İşte fiyatı...

Çiğ süt tavsiye fiyatının belirlenmesiyle birlikte sektörde yaşanan diğer dinamklerinde gö önünde bulundurulması, sektördeki tüm paydaşların adil bir rekabet ortamında faaliyet göstermesi ve süt ürünleririn tüketiciye uygun fiyatlarla sunulabilmesi için sektörün dengeli şekilde yönetilmesi vurgulanıyor.