Tokat'ta 5 TL Kayseri'de 11 TL!

Komşu il Tokat'ta 5 TL olan simidin Kayseri'de Fırıncılar Odası tarafından 7 TL olarak belirlenmesine rağmen 11 TL olması tepki çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Tokat'ta 5 TL Kayseri'de 11 TL!

Kayseri’ye komşu iller arasında yer alan Tokat’ta 5 TL olan simidin Kayseri’de Fırıncılar Odası tarafından 7 TL olarak belirlenmesine rağmen 11 TL olması tepki çekiyor.

Tokat'ta 5 TL Kayseri'de 11 TL!

Son zamanlarda gündemde oldukça yer alan simit fiyatları konusu bugünlerde en çok araştırılanlar arasında yer alıyor.

Özellikle geçtiğimiz günlerde Ankara’da 10 TL olan simit fiyatlarının 15 TL olarak duyurulması büyük tepkilere neden olmuştu.

Zam kararına tepkilerin ardından yapılan açıklamada, daha önce 15 TL olarak belirlenen simit fiyatının iptal edilerek, eski fiyat olan 10 TL üzerinden satış yapılmasına karar verildiği duyuruldu. Karar sonrası gözler Kayseri'ye çevrildi. 

Ankara’da alınan bu karar, simit fiyatları üzerindeki tartışmaları yeniden gündeme getirdi ve benzer adımların diğer illerde de atılması beklentisini beraberinde getirdi.

Kayseri’de de son olarak Fırıncılar Odası’ndan yapılan açıklamada simit fiyatlarının 7 TL olması kararlaştırılmıştı.

Ancak bazı fırınlarda fiyatların farklı olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Kayseri’de simit fiyatları satıldığı yere göre, 7 TL ile 15 TL arasında değişiklik gösteriyor.