KAYÜ Bünyan MYO'da Konferans Salonu açılışı yapıldı

Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksekokulu'nda hayırsever Şadi Korkmaz adına yaptırılan Konferans Salonu'nun açılışı yapıldı.

Açılış programına Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu, İlçe Protokolü, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Okan Karahan, Genel Sekreter Mehmet Akkuş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında yapılan konuşmalarda Bünyan MYO Müdürü Öğr. Gör. Emre Hayri Baraz, Bünyan Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler verdi.

Hayırsever Erkut Korkmaz ise yaptığı konuşmada Bünyan Meslek Yüksekokulu'na her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da, Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksekokulu'nun Bünyan ilçesine sağladığı katkıdan övgüyle söz ederken, belediye olarak Bünyan MYO'nun gelişimine destek olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

'İLÇELERİN İHTİYAÇLARINA GÖRE BÖLÜM AÇIYORUZ'

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa konuşmasında çok amaçlı salon desteğinden dolayı hayırsevere teşekkür etti. İlçelerde bölüm açarken bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını söyleyen Prof. Dr. Karamustafa, “Üniversite olarak bir okula program açarken öncelikle şunlara dikkat ediyoruz: Birincisi açtığımız programın o bölge ile entegre olabilmesini önemsiyoruz, bunu elbette yüzde 100 başaramıyorsak ta büyük ölçüde bunu yapmaya çalışıyoruz, ikincisi YÖK'ün koyduğu doluluk kriterlerini ve öncelikleri sağlamak durumundayız. Devlet kaynaklarının etkin kullanımı açısından bu çok önemlidir. Bünyan Meslek Yüksekokulumuzda bulunan posta hizmetleri, özel güvenlik ve koruma ile sivil savunma ve itfaiyecilik programları gerek sahip oldukları doluluk gerekse mezuniyet sonrası iş bulunmasında önemli programlardır. O yüzden bu programlardan mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet sonrası işsiz kalmaları mümkün değildir.' diye konuştu.
Program, salonun açılış kurdelesinin kesilmesi ve kokteyl ile program sona erdi.

>>>Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme